Jávea.com | Xàbia.com
Buscador

Xàbia celebra el 8M: Manifiesto del Día Internacional de la Mujer Trabajadora

08 de marzo de 2021 - 15:34

Xàbia ha celebrado hoy, 8 de marzo, Día Internacional de la Mujer Trabajadora, el acto institucional en la plaza del Ayuntamiento, en el que, por las medidas sanitarias, sólo ha asistido la corporación municipal. El concejal de
deportes, Alberto Tur, ha sido el encargado de leer el manifiesto.

La lectura ha sido la siguiente:

Un any més, el 8 de març commemorem el Dia Internacional de les Dones, una data que serveix d'homenatge i reconeixement als moviments de les dones en favor dels seus drets i que és també un dia per a reivindicar i fer evident que continuen existint desigualtats.

Va ser, a proposta de Clara Zetkin, en la Segona Conferència Internacional de Dones Treballadores en Copenhague en 1910, on es va establir aquesta data com el Dia Internacional de la Dona Treballadora. Després de 111 anys, el moviment en defensa dels drets de les dones continua més viu que mai.

També recordar que a Espanya, el sufragi universal és va aprovar l'1 d'octubre de 1931, per tant enguany celebrem 90 aniversari de la consecució del vot de les dones. S’ha avançat molt pel que fa als drets, però encara queda camí fins a aconseguir la igualtat real i efectiva.

Amb tot això, la lluita per a reivindicar els drets de les dones,comença a créixer i a expandir-se: cada vegada són més les dones i els homes que justifiquen aquesta lluita com la seua pròpia i reconeixen el feminisme com el moviment social que defensa la igualtat entre dones i homes.

La crisi econòmica de la dècada passada ens va portar cap a una involució en els drets de les dones que va produir una major desigualtat, empobriment, feminització de la precarietat, retallada en drets socials i un augment de la desocupació de les dones.

Ara ens trobem en una altra crisi causada per l'esclat de la pandèmia de la Covid-19, i una vegada més les dones som les més vulnerables a patir els seus efectes econòmics. Les dones s'enfronten a un augment de la violència domèstica, a tasques de cures no remunerades, a la desocupació i a la pobresa. Malgrat que les dones constitueixen la majoria del personal de primera línia, existeix una representació desproporcionada i inadequada
de dones en els espais de política nacionals i mundials relacionats amb la Covid-19.

Per tot el que hem dit, hui 8 de març diem ben alt:

 • Commemorem hui el Dia Internacional de la Dona i promovem activitats dirigides a reforçar el principi d'igualtat entre homes i dones, sumant-nos al lema de l'ONU «Dones líders: Per un futur igualitari en el món de la Covid-19».
 • Ens comprometem a elaborar polítiques d'igualtat de caràcter transversal.
 • Impulsar polítiques que fomenten la conciliació, la corresponsabilitat, així com la no discriminació de les dones.
 • Tanmateix ens comprometem i encoratgem la resta de les institucions a continuar treballant per la igualtat i a avançar en el desenvolupament de les polítiques per la igualtat i contra la violència masclista i de gènere. Manifestem la importància del Pacte d'Estat contra la violència de gènere, i la dotació i continuïtat pressupostària per a garantir la seua aplicació. Manifestem la importància cívica i política del Pacte Valencià contra la violència de gènere i masclista i la dotació i continuïtat pressupostària per a garantir la seua aplicació.
 • Com a administració pública reafirmem el nostre compromís amb les dones; seguirem lluitan cada dia fins que la igualtat real existisca. Per que les dones sou imprescindibles.
Deja un comentario

  28.145
  1.947
  8.521
  621