Jávea.com | Xàbia.com
Buscador

Opinión Marta Bañuls: ‘Amazon no ho té tot’

30 de mayo de 2022 - 14:47

Amazon no ho té tot. Amazon no té la proximitat, el calor humà ni la qualitat en les relacions venedor-client. I així ha quedat demostrat després de l’èxit rotund de la II edició de la Fira de l’stock a Xàbia, realitzada aquest passat dissabte.

Més de 40 establiments de tota la Marina Alta, es van congregar en el barri mariner de Duanes de la Mar per a mostrar tot el potencial del comerç local. El de veritat, el de proximitat, el que porten amb alegria i saber fer els nostres veïns, el que dona vida als pobles i del que viuen milers de famílies.

I com estava la plaça? “Abarrotà”. Les 10 hores de fira van ser un riu de gent. No tots van comprar, però sí van gaudir de l’ambient i veure l’oferta de tendes que no coneixien i a les que, probablement, facen una visita pròximament.

No podem abandonar aquest tipus de negoci, genuí i diferenciat de la uniformitat de les grans cadenes, ja que són l’ànima del teixit comercial dels pobles. Són l’essència dels nostres barris amb producte de qualitat i tracte personalitzat. Els posem cara i ells la donen, aconsellant, suggerint i donant solució a qualsevol problema de la clientela.

Poc a poc –especialment des de la irrupció de la pandèmia, ens hem convertit en una societat “a la carta”, que compra des del sofà, afavorint el sedentarisme i beneficiant a les grans multinacionals que no ens retornen els beneficis obtinguts.

Cal recuperar els hàbits tan mediterranis com son eixir de casa a passejar pel poble i “anar de tendes”. Costums que donen vida a la població, són beneficiaris per a la nostra salut i per a les nostres relacions socials, i que a la volta fan rodar els diners i acaben sent un benefici per a tots. Perquè tu vas a una botiga, compres una camisa i després el comerciant anirà a la teua cafeteria a esmorzar. Tot queda dins de casa i això fa viu a un poble.

Esdeveniments com el produït el dissabte passat ens fa ser optimistes de que és possible un canvi de tendència a lo de tota la vida, que la gent va conscienciant-se de que recolzar el xicotet comerç es necessari i ens beneficia col·lectivament.

Administracions com l’Ajuntament de Xàbia fem tot el que està en la nostra mà per ajudar al comerç a tindre un bon escaparate que els permeta mostrar el seu producte i programem accions que animen a que la gent isca de casa i no faça compres de sofà.

I quan ho fem sempre ens hem trobat amb una bona resposta social. Ho demostren exemples com la fira d’artesania de Pasqua, la fira comercial de Nadal i ara aquesta nova versió d’alliberament d’stock i productes de temporades passades amb uns descomptes atractius. Són diners ben gastats en el que pensem que és una doble inversió: tant pel que mouen eixos dies, directament als participants e indirectament a altres negocis del poble, com a nivell de promoció futura i captació de nous clients. I en això estem.

Però el repte de reviure el comerç tradicional necessita de tots: de les administracions, de les associacions, dels propis comerciants i dels veïnats dels pobles.

Perquè de portes cap a dins del seu negoci, és el comerciant qui deu d’oferir bona qualitat a preus competitius, adaptant horaris i models de treball a les actuals tendències, mostrant força i cohesió com a sector econòmic. I per últim, el veïnat deu de prendre consciència que amb les nostres compres diàries a les xicotetes tendes i no a les grans cadenes, ajudem a les famílies, millorem la vida de les persones i col·laborem a fer més atractiu i viu el nostre poble.

Marta Bañuls, regidora de Foment Econòmic i comerç de l’Ajuntament de Xàbia.

7 Comentarios
 1. josefa dice:

  El artículo es solo para los que hablan valenciano?
  No entiendo nada

 2. Josefa dice:

  A ver si estás en Jávea puedes comentar lo que quieras en valenciano

 3. Vecino dice:

  Luego el Ayuntamiento y los progresistas que se hacen llamar dicen que hay que modernizarse y progresar.
  Con vosotros Jávea nunca será una ciudad, lo que en 80 años adelantamos ahora con los socialistas lo estamos atrasando, el progreso era antes cuando se construían obras faraonicas que hacían falta ahora solo se planta un monolito de Sorolla y prohíben.

 4. Serena dice:

  Si estuviera en castellano lo podríamos leer todo Jávea, una lástima.


28.803
0
9.411
1.030