Jávea.com | Xàbia.com
Buscador

Opinión de la Assamblea Feminista Xàbia: «Cal remarcar amb paraules i fets que Xàbia és un municipi on les persones LGTBI som lliures»

26 de junio de 2020 - 19:15

Com que s’aproxima el dia de l’Orgull 2020, des de l’Assemblea feminista volem recordar que l’ajuntament de Xàbia, governat per el PSPV-PSOE, no compleix la llei autonòmica LGTBI i Trans que posa en el centre de la política, la llavor pedagògica de les institucions i les seues polítiques públiques a l’hora de protegir i promoure els drets i les vides LGTBI.

Creiem que el PSPV-PSOE de Xàbia deu desvincular-se de les declaracions trànsfobes que en els últims dies em escoltat de la mà d’alguns sectors d’aquest partit a nivell estatal. Cal remarcar amb paraules i fets que Xàbia és un municipi on les persones LGTBI som lliures.

El País Valencià és un referent a nivell tant estatal com internacional respecte a la legislació en materia de protecció i promoció del drets LGTBI. No obstant, si les lleis aprovades per la Generalitat no es compleixen, la lluita no haurà servit de res. Per justícia, per memòria i per reconeixement a totes les companyes que varen lluitar i continuen lluitant, demanem des de l’Assemblea Feminista de Xàbia que l’Ajuntament tinga en compte aquesta llei i la duga a terme.

Tant la llei d’igualtat de les persones LGTBI (llei 23/2018) com la llei integral de reconeixement del dret a la identitat i a l'expressió de gènere (llei 8/2017) obliga a municipis com el de Xàbia, per el seu nombre d’habitants, a conformar una secció específica en les biblioteques municipals amb fons bibliogràfics i filmogràfics sobre aquestes matèries.

Concretament l'article 34.3 de la llei 23/2018, de 29 de novembre, de la Generalitat, d’igualtat de les persones LGTBI especifica que "Totes les biblioteques de titularitat de la Generalitat i les biblioteques de titularitat municipal hauran de comptar amb un fons bibliogràfic i filmogràfic específic en matèria de diversitat sexual, familiar, de gènere i de desenvolupament sexual. El contingut dels materials haurà de ser respectuós amb els drets humans. En els municipis de més de 25.000 habitants conformaran una secció específica".

A més, també s'esmenta en la llei 8/2017, de 7 d’abril, de la Generalitat, integral del reconeixement del dret a la identitat i l’expressió de gènere a la Comunitat Valenciana, en el seu article 37.3 que “La Generalitat promourà i afavorirà que totes les biblioteques de la seua titularitat i les biblioteques de titularitat municipal compten amb un fons bibliogràfic i filmogràfic específic en matèria d’identitat de gènere, expressió de gènere, diversitat sexual i familiar. El contingut dels materials haurà de ser respectuós amb els drets humans. En les ciutats de més de 20.000 habitants conformaran una secció específica.”

Actualment, les biblioteques municipals no compten amb aquestes seccions específiques i, a més a més, el nombre de fonts bibliogràfiques i filmogràfiques és insignificant.

L’Assemblea Feminista de Xàbia exigeix a l’Ajuntament que complixca amb la legalitat, i afegim que el procés de recerca i adquisició d’aquests fons ha de comptar amb la participació de les veïnes de Xàbia. Considerem imprescindible que els agents socials i el municipi en el seu conjunt participe en aquest procés.

La biblioteca deu contar amb gran varietat de bibliografia, des de contes infantils fins a assajos científics, passant per biografies, novel·les o relats. La literatura és una ferramenta del poble, i com a tal, mai serà prescindible.

Som diverses, i la nostra biblioteca també deu ser-ho!

2 Comentarios
  1. Pau dice:

    Estàs a un territori amb dos llengües oficials, exactament al mateix nivell. I tenim tot el dret a fer servir el valencià en qualsevol circumstància.

  2. Peter Bucher dice:

    Como no español que trata de aprender y entender español para participar en los eventos en su hogar adoptivo Jávea, me parece desafortunado cuando se publican informes en Valencián.


27.770
1.835
6.979
553
Utilizamos cookies propias y de terceros para ofrecerle publicidad personalizada y recopilar datos estadísticos. Si continua navegando consideramos que acepta nuestra política de cookies.