Jávea.com | Xàbia.com
Buscador

Suspendidas las Fiestas de Loreto de Xàbia

09 de mayo de 2020 - 15:20

La Comisió de Festes Mare de Déu del Loreto ha decidido, finalmente, suspender las fiestas de 2020. La crisis sanitaria, de este modo, obliga a cancelar otro evento festivo de Xàbia con el fin de evitar riesgos para la salud pública y por la todavía incerteza de cómo se desarrollará la desescalada y cómo será la anunciada nueva normalidad.

De este modo, las fiestas previstas para comenzar el 22 de agosto y que se iban a desarrollar hasta el 8 de septiembre quedan anuladas esta edición. Tendremos que esperar a 2021 para poder volver a disfrutar de les Festes de Duanes de la Mar.

Comunicado de la Comisió de Festes Mare de Déu del Loreto

La Comissió de Festes Mare de Déu de Loreto ha decidit SUSPENDRE les festes de 2020 a conseqüència de l’actual emergència sanitària i per prevenció i prudència.

La incertesa que existix al voltant de com resultarà el desconfinament i la tornada a una normalitat que no supose un risc per a la salut pública, exigix la solidaritat, responsabilitat i col·laboració de tots els agents socials; i això implica prendre decisions molts difícils, però lògiques i beneficioses per a tots i totes a llarg termini. L’empatia amb tots els sanitaris, els nostres majors, les persones més vulnerables i, en definitiva, la seguretat de totes les persones que disfruten de les nostres festes cada any; han de prevaldre per damunt de les nostres ganes de celebrar al carrer amb tots els nostres veïns i veïnes.

La Comissió vol ser coherent i extremar les precaucions de cara a no contribuir a un repunt dels contagis. No podem oblidar què, un dels principals components que tenen els actes festius, són les aglomeracions de moltíssimes persones. I això és un dels pitjors enemics per a combatre el virus. De la mateixa forma que la Comissió s'ha mostrat al costat del poble de Xàbia en tantes altres ocasions, ara, més que mai, té que tornar a fer-ho com a col·lectiu del municipi.

Es desconeix com evolucionarà la situació, però s’ha sol·licitat a l’Ajuntament mantindre el dimarts 8 de setembre, Dia de la Mare de Déu de Loreto, com a festiu local. Des de ja, començarem a treballar per a, eixe dia, honrar com toca a la nostra patrona garantint la seguretat de totes les persones. Imaginació i comboi mai ens han faltat i, de segur, que aconseguirem adaptar-nos a les circumstàncies.

A Ana, Julián, Carolina, Francisco, Mabel, Fran, Pilar, Maria José i Sonia; Majorals i Majoralesses 2020; els debem tots els respectes com a futurs representants de la festa i, per això, se’ls ha obert la porta a continuar amb la mateixa il·lusió i sumar-se a la representació festera de l’any 2021 en el tan esperat 125 aniversari de les festes a la Mare de Déu de Loreto. Un any que, entre tots i totes, farem únic, especial i inoblidable. Per ganes no serà!

Comissió, Majorals, regidoria de Festes, Parròquia i Penyes Marineres; ens sentim més units que mai a pesar de la distància. Estem convençuts què la Mare de Déu de Loreto i el Santíssim Crist de la Mar estan protegint-nos i intercedint per que superem prompte i amb èxit, esta complexa situació.

Ens tornarem a vore, festejar i cridar ben fort:
VISCA LA MARE DE DÉU DE LORETO I VISCA EL SANTÍSSIM CRIST DE LA MAR!!

Gràcies infinites per la compressió.

Deja un comentario

    28.803
    1.973
    8.829
    770