Jávea.com | Xàbia.com
Buscador

Opinión Pepa Guardiola: «Unes felicitacions especials»

24 de diciembre de 2020 - 07:01

En acarar la recta final de 2020, any que passarà a la història com aquell en el qual un virus traïdor es va convertir en l'enemic número u de la salut pública i va regirar famílies, pobles, costums, hàbits, treballs, formes de comunicar-se, economies, vides..., vull fer una felicitació molt especial.

Sense subestimar el treball i entrega del gran nombre de professionals que han lluitat dia a dia per frenar la pandèmia del coronavirus i guardar la nostra salut, vaja per a ells i elles la meua consideració i gratitud, hui necessite escriure unes lletres que posen en valor la feina i dedicació de la Comunitat Educativa i el personal
docent.

Perquè no vull que passen sense pena ni glòria, ni tampoc caiguen en l’oblit, els mesos més difícils que el món educatiu ha viscut durant el segle XXI i part del segle XX, i la meua parentela educadora, amistats, companys i companyes, familiars, persones 'allegades'; implicades en la docència mereixen que els demostre tot el meu reconeixement, admiració i estima.

D’ençà que va començar l’estat d’alarma, amb el confinament i les diferents fases que hem viscut, he vist mestres i professorat esforçar-se buscant els millors recursos perquè la pandèmia no afectarà l'aprenentatge del seu alumnat. Posar en marxa la tele-docència va ser un repte en el qual van empènyer coneixement, responsabilitat, hores de feina, amor i cor, molt més del que ens podem pensar.

En tornar a les classes presencials, he vist els equips docents preocupar-se i ocupar-se aplicant les mesures sanitàries com si foren el pare o la mare de cada xiquet o xiqueta, preveient cada situació i controlant cada pas per mantenir els centre lliures de covid.

He vist com s’encarregaven de cuidar la salut dels i les alumnes més enllà del que se'ls podia exigir, tot i sense declinar en res la seua tasca d'ensenyament, perquè si en frenar el virus va la salut física, en atendre la formació de l’alumnat va l’educació i la salut cultural.

A l'inici del curs 2020/21 quasi es donava per suposat que els centres educatius tancarien en un parell de mesos, però contra tot pronòstic i, fent front amb valor incidències, brots de malaltia, temors, dubtes, han arribat a la fi del trimestre amb portes i finestres ben obertes (mai millor dit).

I això ha sigut possible gràcies a un grup professional magnífic i d'exemplar humanitat. I això s’ha de reconèixer i valorar.

Benvolguts i benvolgudes mestres, professors i professores sou excel·lents, enhorabona i milions de gràcies. Matrícula d'Honor, amb la menció de Cum Laude.

Bones Festes i gaudiu de les merescudes vacances.

Pepa Guardiola
Mestra jubilada i escriptora

1 Comentario
  1. Isabel dice:

    Ben vist, Pepa! Calia dir-ho!


28.129
1.921
8.308
603
Utilizamos cookies propias y de terceros para ofrecerle publicidad personalizada y recopilar datos estadísticos. Si continua navegando consideramos que acepta nuestra política de cookies.