Gedeeltelijke arbitragebeslissingen voorkwamen de overwinning van senior CB Joventut Xàbia

24 oktober 2019 - 10: 46

Spectaculaire wedstrijd op zondagmiddag in het Palau Miguel Buigues tussen Joventut en het Valenciaanse team van Basket Comenius, die aan de top van het klassement arriveerde met balans van 2-0 na de eerste twee dagen van de comxicotetie .

De game had alles, maar uiteindelijk besloten de kleine details in het voordeel van de bezoekers voor 60 tot 63, die zeker een van de teams zal zijn die in deze comxicotetie te verslaan zijn.

Het spel begon met de Valencianen die heel erg waren aangesloten en scoorden in al hun aanvallen, waardoor ze hun eerste startvoordelen kregen, 6-11 in de 4 minuut. De lokale bevolking kwam beetje bij beetje hun ritme binnen, een hoog tempo van verdediging en snelle afslagen naar de tegenaanval. Een gedeeltelijke 11-2-finale voor die van Xàbia maakte het mogelijk het einde van het eerste kwartaal te bereiken met lokaal voordeel 25-20.

In het tweede kwartaal bracht de druk van de bezoeker op volle snelheid de lokale bevolking in moeilijkheden, die hun voordeel verloren na een gedeeltelijke 0-7. Vanaf dit moment is de partij absolute gelijkheid aangegaan. Na een Valenciaanse mand op de hoorn was het resultaat in rust 39-40.

Na de pauze bleef de thuisploeg uitstekend concurreren. Na een klein voordeel van 5-punten, 47-42, was er in de 26-minuut een actie die definitief zou zijn voor het lot van de wedstrijd. De lokale kapitein werd in een minuut uitgeworpen voor een technische fout en een onsportieve fout.

Zonder een van hun beste spelers en zonder twijfel, de verdedigende leider, werd het ingewikkeld voor zwart en wit. Bovendien was het gebrek aan interne rotatie zorgelijk vanwege de persoonlijke fouten van een andere pijler van het team, Pablo.

Na een paar minuten verwarring stond het team op met alles om de laatste 10 minuten van de wedstrijd te beslissen. De score aan het einde van het derde kwartaal was gelijk aan 53. Met het team moe, belangrijke spelers uit het spel en de rotatie naar beneden, profiteerde het bezoekende team van zoveel voordelen om een ​​deel van 1-10 in 6 minuten te krijgen dat beslissend zou zijn in de wedstrijd, 54-63 in de 36 minuut.

De CB Joventut trok trots in de laatste minuten en ondanks de diskwalificatie door technieken van zijn coach in de afwezigheid van iets meer dan een minuut te gaan, waren ze in staat om opties te hebben tot de laatste seconde. Aan het einde van de wedstrijd was het resultaat 60-63.

Harde nederlaag door de buitenlandse agenten die de beste wedstrijd hebben beïnvloed die in de Palau in lange tijd is gezien. De positieve noot van deze 3 eerste dagen is dat het team een ​​hoge mate van betrokkenheid en intensiteit toont, en als het doorgaat, zal het zeker genoten worden dit seizoen.

De volgende dag verhuist het team naar de naburige stad Ondara, waar een team dat hun overwinningen telt met twee overwinningen op hen wacht, in een andere harde inzet voor die van Xàbia.