CB Joventut Xàbia sluit het jaar af als koploper en met historische figuren

23 december 2022 - 11: 04

De basketbalclub Joventut Xàbia, getraind door Oscar Butler, schreef afgelopen zondag geschiedenis na het verslaan van Elda met 80-53. Zo sluit de ploeg het jaar af als koploper en als enige ongeslagen ploeg, zonder een wedstrijd te verliezen gedurende dit kalenderjaar met voorlopig 26 opeenvolgende overwinningen.

Het spel begon met het lokale team dat enorm betrokken was bij het spel en het niveau kende van de rivaal, die als 4e eindigde met 7-2. En toen dit team gefocust naar buiten kwam, viel het op door zijn verdedigende intensiteit. Vanaf de eerste sprong werd het ritme van de wedstrijd bepaald door de lokale verdediging, waardoor de bezoekers niet eens een comfortabel schot konden maken.

Ondanks de fouten in schoten die bevorderlijk waren voor scoren, stond de uitstekende verdediging in dit kwart geen enkele basket toe in het spel voor het team van Elda, dat slechts één punt in 10 minuten kon scoren vanaf de vrije worplijn. Na de 16-1 run liet Joventut zien wie superieur was.

In het tweede kwart, en zoals te verwachten, begon Elda's team vloeiender te scoren, maar dat van Mayordomo was op een enorm niveau en alle spelers droegen bij aan de aanval. Vermeldenswaard is in dit kwart de inval van junior Pau Lorca, die met acties vol individuele kwaliteit het verschil op het scorebord vergrootte en de groen-zwarte fans tot waanzin dreef. Na een serie van 26-17 bereikten ze de rust met een ongelooflijke 42-18.

Na rust ging de ploeg verder met hun formidabele spel. De baskets kwamen op alle mogelijke manieren binnen en het defensieve spektakel van het team onder aanvoering van aanvoerder Deme en Lucas' verdediging van de beste speler van de bezoeker brachten alle aanwezigen in verrukking en zorgden ervoor dat het team zich goed vermaakte. Nieuwe gedeeltelijke van 20-12, en wedstrijd volledig veroordeeld met gebrek aan laatste 10 minuten, 62-30.

Het laatste kwart diende de bezoekers om de score nog wat goed te maken. De lokale bevolking ontspande een beetje in hun verdedigende werk, iets normaals na het voltooien van 30 uitstekende minuten, waardoor degenen van Elda enkele gemakkelijke baskets kregen, die erin slaagden de laatste set met 18-23 te pakken, waardoor het eindresultaat met een verschil van 27 punten overbleef. -80.

Door deze overwinning staat de ploeg op 10-0, op de voet gevolgd door de 2e en 3e plaats in de comxicotetie, die een 'record' van 9-1 hebben. De volgende wedstrijd is alweer in het jaar 2023, op bezoek op het ingewikkelde circuit van de Montemar de Alicante.