Els infantils del CB Joventut Xàbia van patir per guanyar a la pista de CB Lucentum (57-61)

01 de març de 2019 - 07: 28

Important i treballada victòria l'obtinguda pels jugadors infantils del CB Joventut Xàbia davant el CB Lucentum Alacant (57-61). Aquesta quarta victòria, en sis partits, demostra que l'equip continua amb la seua bona marxa en aquest dur campionat preferent, 2ª categoria de la Comunitat Valenciana.

Començava el partit amb una actitud molt positiva dels verd-animant fins i tot a pressionar a tota la pista tot i ser només vuit jugadors. Gràcies a aquesta pressió, els primers avantatges eren visitants, 3-7. Els locals aviat abusarían de la seua superioritat física en forma de cistelles després rebot ofensiu. Al final del primer quart, taules en el marcador amb empat a 9.

En el segon quart, el partit va continuar pel mateix camí, amb un joc molt bo per part visitant que va superar la pressió local amb encert. Llàstima que no tinguessin un alt percentatge de llançament que hagués augmentat l'avantatge amb què va acabar el quart, (14-16).

Al tercer quart, els del Joventut van amenaçar amb trencar el partit després de situar-se amb set punts d'avantatge i una sensació de control del partit. Però aquesta distància es va evaporar en tres segons amb un parcial de 5-0 per als locals. De nou, molta igualtat, però sempre amb els i-negres dominant el marcador, (23-27).

El quart període va ser el pitjor dels visitants fins al moment. En cap moment van ser capaços de superar la pressió dels locals, i les precipitacions ofensives van fer que els de la capital alacantina donessin la volta al marcador amb un triple a tauler sobre la botzina, tancant un parcial de 9-2 que deixava el marcador en 32-29 al descans.

Després del temps de descans, els jugadors del Joventut van completar 10 minuts de joc excepcionals. Treballant dur en defensa, circulant la pilota amb criteri i encert en atac i forçant moltes personals en els seus rivals. Tots van aportar el seu granet de arena a l'equip. Es va aconseguir un avantatge de 9 punts per afrontar el tram final del partit.

Després del parcial acumulat de 6-18 en aquests minuts, el Joventut dominava per 38-47. Va començar el setè període amb un triple per als de Xàbia, que els va donar la màxima diferència del partit, 38-50. Tot semblava controlat després dels tres primers minuts del període, amb la diferència en 10 punts. L'equip local va aconseguir en 2 minuts el que no
havia aconseguit en els 33 minuts anteriors, superar l'equip xabiero amb un parcial de 11-0 en aquest curt espai de temps.

El partit va entrar en una nova fase mancant 5 minuts per al final. Dos tirs lliures en els últims segons van donar de nou avantatge per als visitants, 51-52, que veien com un partit controlat se'ls complicava.

Començava el període decisiu amb tres punts consecutius per als de Xàbia, que obrien de nou marge de 4 punts (51-55 al minut 37). Els tirs lliures anaven a decidir el partit.

Només en aquest últim quart, els visitants van llançar 18, sent això sí, un llast seu percentatge amb només 7 anotats. Per la seua banda, els locals anotaven 4 de 8, però que van ser insuficients per poder remuntar el partit. Amb només una cistella en joc per a cada equip, el Joventut es portava el parcial per 6-9 i la soferta victòria amb resultat final de 57-61.