El CB Joventut Xàbia tanca l'any com a líder de lliga i amb xifres històriques

23 de desembre de 2022 - 11: 04

El Club de Bàsquet Joventut Xàbia, Entrenat per Óscar Majordom, va fer història diumenge passat després de vèncer l'Elda 80-53. D'aquesta manera, l'equip tanca l'any com a líder de lliga i com a únic equip invicte, sense perdre un partit en tot aquest any natural amb 26 victòries consecutives de moment.

Començava el partit amb el conjunt local tremendament ficat al partit, sabedors del nivell del rival, que arribava 4 classificat amb 7-2. I quan aquest equip va eixir concentrat, va destacar per la intensitat defensiva. Des del salt inicial, el ritme del partit el marcava la defensa local, que no permetien ni un tret còmode als visitants.

Tot i els errors en llançaments propicis per anotar, l'excelsa defensa d'aquest quart no permetia ni una cistella en joc al conjunt d'Elda, que només va poder anotar un punt en 10 minuts des de la línia de tirs lliures. Després del parcial de 16-1, el Joventut demostrava qui era superior.

Al segon quart, i com era d'esperar, el conjunt d'Elda va començar anotar amb més fluïdesa, però els de Mayordom estaven a un nivell de joc enorme, i amb tots els jugadors aportant en atac. Cal destacar en aquest quart la irrupció del júnior Pau Lorca, que amb accions plenes de qualitat individual, augmentava la diferència al marcador i tornava boja a l'afició verd-i-negra. Després d'un parcial de 26-17, arribava al descans amb un increïble 42-18.

Després del descans, l'equip va continuar amb el formidable partit. Les cistelles arribaven de totes les maneres possibles i l'espectacle defensiu de l'equip, comandats pel capità Deme, i la defensa de Lluc sobre el millor jugador visitant, delectava tots els assistents i feia gaudir l'equip. Nou parcial de 20-12, i partit totalment sentenciat mancant els últims 10 minuts, 62-30.

L'últim quart va servir els visitants per maquillar un poc el marcador. Els locals es van relaxar un poc en la tasca defensiva, cosa normal després de fer 30 minuts excelsos, permetent alguna cistella fàcil als d'Elda, que van aconseguir emportar-se l'últim parcial per 18-23, deixant el resultat final amb una diferència de 27 punts, 80-53.

Amb aquesta victòria l'equip se situa amb balanç 10-0, seguit molt de prop pels 2n i 3er classificats de la lliga, que compten amb balanç 9-1. El proper partit ja serà a l'any 2023, visitant la complicada pista del Montemar d'Alacant.