Els infantils del CB Joventut Xàbia van guanyar a la Selecció Valenciana Aleví

31 de gener de 2019 - 06: 56

Els infantils del CB Joventut Xàbia i la Selecció Valenciana Aleví, malgrat ser de caràcter amistós, van jugar un gran partit sobre la pista del pavelló de Pedreguer. Es va veure un gran bàsquet, acabant el xoc amb el triomf dels verdinegres per 89 a 91.

El partit va començar amb els jugadors de Xàbia molt relaxats, el que va propiciar un primer parcial de 2 a 13 per a la Selecció. Una situació que va obligar a l'entrenador xabiero a demanar temps mort. Després va arribar la reacció acabant el quart per un punt baix, 13-12.

En el segon quart, 10 jugadors nous per part de la selecció, que van saber explotar la seua rapidesa davant un rival que va explotar la seua superioritat física. Els 15 minuts va ser un estira i arronsa i va acabar amb avantatge de la Selecció per 25 a 23.

Al tercer quart, l'equip de Xàbia va fer un pas endavant en el seu joc, el que va provocar que es s'enlairessin en el marcador amb 8 punts (34-42). El quart va acabar amb un 37 a 42.

Va començar la segona part de la trobada amb un vendaval de la selecció, que en 5 minuts endossava un parcial de 15-2 per donar-li la volta al marcador (52-44). La rapidesa del quintet aleví va sobrepassar per complet al quintet del Joventut, que no va aconseguir aturar l'atac del seu rival. El parcial de 22-8 en aquest període va permetre que la selecció aleví li donés la volta al marcador, amb un 59 a 50.

L'inici del cinquè període va portar amb ell la màxima diferència per als alevins, que van arribar a anar vencent per 17 punts, 70-53. Semblava que el partit acabaria en pallissa a causa del increïble ritme de joc que tenien els jugadors de menor edat, però els majors anaven a treure forces d'on no les hi havia per, almenys, tancar la sagnia i arribar a l'últim període amb 11 punts de desavantatge, 78-67.

Es va iniciar l'últim quart del partit amb el desavantatge de 11 punts, i el CB Joventut Xàbia sortia a pista disposat a oferir la seua millor imatge i competir fins al final, tot i que les forces començaven a flaquejar.

Aquesta energia, a poc a poc, va anar augmentant amb les cistelles i el parcial de 0-9 de eixida que va donar ales a l'equip i el tornava a ficar en el partit, 78-76, mancant 5 minuts per al final. Es va arribar a l'últim minut amb 88-89, i les fallades dels tirs lliures en aquest minut per als de Xàbia van permetre una última opció per a la selecció d'empatar el partit. Els xabieros van parar aquest últim atac amb una personal a falta de 2 dècimes per al final i la victòria va ser per als infantils del CB Joventut Xàbia amb un marcador propi d'ACB, 89-91.