L'aleví masculí del CB Joventut Xàbia es va imposar al CB Altea (54-37)

22 de març de 2019 - 00: 35

Primera victòria per al jove equip aleví del CB Joventut Xàbia en aquesta segona fase del campionat. Trobada que va ser el més complet en el que porta de temporada. L'equip xabiero no va patir cap baixada de joc ni d'intensitat. Prova d'això va ser que van aconseguir guanyar tots els parcials amb claredat, excepte l'últim amb el partit decidit.

El primer quart va ser el més seriós per part dels locals, no deixant jugar còmodes al contrari i sorprenent per la seua intensitat defensiva. A més, s'aconseguia anul·lar al seu home alt, que tant de mal va fer en el partit d'anada. El parcial del quart va ser un clar 10-2.

Els dos següent quarts fins al descans, l'equip no va baixar en cap moment la seua intensitat i la seua actitud. Forta defensa per no deixar pensar ni organitzar l'equip contrari, i gran percentatge en el tir de fora de la zona. Tres punts, i especialment del tir lliure. Els parcials d'aquests dos quarts van ser 8-6 i 9-6 per anar-se'n al descans amb un clar 27-14.

Es va reprendre el partit i es va jugar el quart clau, on l'entrenador local Toni Díaz decidir segons abans de l'inici no treure al seu home alt per defensar al parell del rival. Va optar treure a un jugador més baix per defensar-lo i va complir amb escreix. No només van evitar que els visitants s'acostaran al marcador, sinó que es va ampliar l'avantatge cinc punts.

Amb el partit més que decidit, i el seu home alt descansant, en el cinquè quart, l'equip es va dedicar a ampliar encara més l'avantatge en el marcador gràcies a la seua efectivitat en el tir lliure on es va aconseguir un excel·lent 4-6. L'equip visitant va aconseguir maquillar el marcador per deixar el lluminós en un clar 54-37.