Brownlee va guanyar l'etapa de Xaló i Lloret és el líder de la XXXIII Volta Ciclista a la Marina

15 de gener de 2019 - 13: 17

Espectacular va ser l'inici de la XXXIII Volta Ciclista a la Marina, On els protagonistes de l'etapa de Xaló van ser Alistair Brownlee, del Yorkshire, I Angel Lloret, de l' Vito Mortesbikes- Monsala, Escapats des de pràcticament el principi de la prova, km.2. Entesa mútua i fuga fulgurant. Ni Luis Perez, cicles Benavent, Ni després Álvaro Arenas, Encanon SLU van aconseguir contactar amb prou feines uns instants amb els escapats, perquè aquests només estrenyien en velocitat i miraven cap endavant.

El gran grup tampoc va poder donar-los abast, de manera que les diferències augmentaven progressivament. Al quilòmetre 10 van ser 15 segons, en el 15, 45 segons i així fins arribar al quilòmetre 23, que ja va ser de 1 minut 15 segons. I aquesta seria la tònica fins arribar a meta.

Lloret va encapçalar els dos passos per les Metes Volants ubicats a Xaló. Després, a la muntanya, Alt de Bèrnia, primera categoria, va ser Brownlee el que va coronar en primera posició. Posteriorment, baixada de vertigen i victòria de l'anglès a Xaló, entrant en solitari amb un crono de 1 hora 34 minuts a una mitjana de 40,21 km / h. Lloret va ser segon amb 1.05 min de diferència. Després van entrar Pedro José López, de l' uniformes Múrcia, Moisès Espinos del Velosol Cycling Team y Adelino Moll del Xabia's Bike a més de dos minuts.

Després de la primera etapa Angel Lloret acapara amb tot mereixement 4 mallots de la volta. El de Màsters 30, general de Metes Volants, general Muntanya i el més important, el groc de la general Individual de la Volta Ciclista. També el seu equip de Vito Motorsbike va ser el primer de la prova. Pel que fa a la General Primer Alacantí és per a Pedro José López, uniformes Múrcia.

Van prendre la eixida 149 corredors, dels quals s'han classificat 101. Només un incident digne de menció, la caiguda de Paco Tur del Volatautopalmer, amb possible fractura de canell sense que el cas revista cap gravetat.

La segona etapa es correrà a Xàbia el diumenge 20 de gener, a les 10 del matí. serà el XII Trofeu "Sant Sebastià Patró De Xàbia", Amb un traçat de 68,3 km amb meta i premi de muntanya al Cap Sant Antoni.