Overwinning zonder palliatief voor de cadet 'A' van de Handbol Xàbia Club tegen Villa Blanca Altea (31-27)

November 08 van 2017 - 01: 00

De cadetten van het A-team van de Club Handbol Xàbia Ze hebben hun match goed opgelost tegen Villa Blanca Altea, die 31 versloeg tegen 27. Een kort resultaat gezien het verschil dat bestaat in termen van de kwaliteit van het ene team en het andere, maar dat dient om de Xabieros-leiders van de groep te houden.

De wedstrijd begon met een bepaalde vertraging toen het in de Het paviljoen van Miguel Buigues een partijtje volleybal, iets dat niet goed zat bij de scheidsrechter van de handbalwedstrijd, wat het in de notulen weerspiegelde.

De Xabieros, met een kort team van troepen, speelden een goede eerste helft en bewogen de bal vloeiend in aanvallen en mengden het eerste lijnenspel met de tweede goed.

Tijdens de eerste helft controleerden ze met een goede verdediging de bezoekers aanvallen waardoor de doelpunten niet duidelijk waren. In de rust kwamen ze met het voordeel van Club Handbol Xàbia van 15 naar 11.

Pas rhythm control aan

In de tweede periode veranderde het niet veel, de lokale bevolking ging door met goede acties, zowel in verdediging als aanval. Terwijl het Altean-team probeerde de verschillen weg te werken zonder het te bereiken.

Naarmate de minuten vorderden, werd de controle over het ritme van het spel afgehandeld door de Xabieros die ondanks de schandelijke arbitrage wisten hoe ze zichzelf moesten beheersen en niet in de provocatie om het spel te verlaten. Ze bleven zich niet bewust van onbegrijpelijke arbitragebeslissingen in verschillende acties. De Alteanen richtten zich ook op spelen en ze vergaten een scheidsrechter die zijn beste dag niet had.

Aan het einde van de wedstrijd scoorde 31 op deze manier 27 voor de Club Handbol Xàbia en na de vijfde dag gespeeld te hebben, blijft het de leider van de groep.