Overwinning voor de cadetten van Club Handbol Xàbia in Elche (23-26)

05 maart 2018 - 07: 39

El Club Handbol Xàbia Hij begon de tweede fase te winnen in het paviljoen El Carrús de Elche, bij de Elche CBM (23-26). Het was heel belangrijk voor de twee teams om deze eerste wedstrijd te winnen om de volgende wedstrijden rustiger tegemoet te treden, waarin ze beslissen over details en waarin ze zullen moeten vechten om ze eruit te krijgen.

Het belang van de schok werd weerspiegeld in de zenuwen waarmee de meisjes leidden Pep Iron, komt te verliezen door vier doelen. Deze slechte start dwingt de coach xabiero om de time-out te vragen voordat hij verwacht wordt. Na die minuut, die diende om de ideeën te verduidelijken en het lokale ritme te doorbreken, herwonnen de bezoekers hun vertrouwen. Met een goede oplage van de bal namen de xabieras de teugels van het spel over en kwam de marker tot stilstand met een 9-12.

De schok werd aan het einde beslist

De ilicitanas verlieten de tweede keer erg sterk en bereikten een doel. Maar de Xàbia wist de verschillende verdedigings- en aanvalsopties op te lossen die door de plaatselijke coach werden opgeworpen, hoewel het niet tot vijf minuten voordat werd gezien dat de eerste twee punten niet zouden ontsnappen. Aan het einde van de reguleringsperiode arriveerde 23 bij 26.

Kortom, zeer goed gespeeld door het team van de Handbol Xàbia Club, met de speciale bijdrage van María Cardona met 10-doelen, en de 5 van Duna Navarro. De xabieras werden niet beïnvloed door de grote druk die de lokale fans maakten op de tribunes.

Aanstaande zaterdag wordt bij 18: 30 uur gespeeld in de Het paviljoen van Miguel Buigues de tweede wedstrijd tegen Levante Marni van Valencia. Als het je lukt om alle thuiswedstrijden te winnen, heb je veel kansen om het doel van dit jaar te bereiken; dus we verwachten de steun van het lokale publiek.