Triumph van de cadetten van de Club Handbol Xàbia voor de CBM Agustinos (33-26)

20 maart 2018 - 07: 57

Tweede wedstrijd van de Federation Cup en de tweede overwinning van het mannelijke cadet-team Club Handbol Xàbia. Bij deze gelegenheid versloeg het Xabiero-team CBM Agustinos van 33 bij 26.

De game werd gespeeld in een volledig leeg paviljoen, iets dat niet wordt gebruikt in Xàbia. De twee teams speelden op een goed niveau met een verscheidenheid aan situaties, zowel in aanval als verdediging, waardoor het spel erg vermakelijk werd.

De Club Handbol Xàbia stuurde altijd op het scorebord maar zonder een behoorlijke afstand tot halverwege de tweede helft die een inkomen van negen goals kreeg.

Gelijkheid in de eerste helft

Het eerste deel, met meer dan gebruikelijk hosselen verdediging van de thuisploeg nam het commando van de wedstrijd, maar het verlangen en het goede spel van de Augustijnen CBM team was aan het einde van de eerste 30 minuten te bereiken met een strakke 17- 14.

In de tweede helft werd de score nog meer aangepast om het bezoekende team naar een doelpunt te krijgen. Op dat moment ging het alarmlicht aan in het team, dat vanaf dat moment begon te spelen met zeer snelle overgangen, wat leidde tot de start op het scorebord om het maximale inkomen op de evenaar te krijgen. Sommige concessies en uitlijnfouten met de spil voor het vertrouwen dat de marker gaf, zorgden ervoor dat het eindresultaat in een 33-26 zit.

De wedstrijd werd gewonnen door de goede ploeggame, hoewel het de grote bijdrage in de aanval van Vicente Cervera met 15-doelen moet benadrukken.

De volgende wedstrijd is in Torrellano, het team waarmee de classificatie wordt geleid.