Het lage succespercentage bij vrije worpen veroordeelde CB Joventut Xàbia

November 16 van 2017 - 12: 00

Het mannelijke hogere team van CB Joventut Xàbia hij won zijn vierde nederlaag, ditmaal in zijn eigen paviljoen tegen CB Escolapias door 62 naar 68. De onregelmatigheid getoond door het groene team werd vergezeld door het lage percentage hits in het gooien van vrije worpen, dit is de sleutel tot de nederlaag.

Het begin van het spel van de jongens die rennen Oscar Butler Hij was aarzelend. Ter verdediging was hij niet honderd procent en dit zorgde ervoor dat zijn rivalen eenvoudige manden scoorden waardoor ze de eerste set van 14 naar 20 wonnen.

De tweede kamer werd een achtbaan, iets wat meestal gebeurt met groenteboeren vanwege het gebrek aan consistentie en onregelmatigheid. Na de verhuizing drie punten,-19 22, fouten weer gaf voordeel aan de Valencians in 2 minuut 19-27. Na een lokale downtime, waren ze in staat om te peddelen en staan ​​op een gegeven moment, 30-31 en eindig het kwartaal af met bezoekers breekpunten van 4, 31-35.

Het idee van de lokale bevolking na de pauze was om te vertrekken tegenover het andere team. Maar niets is verder van de werkelijkheid. Twee opeenvolgende triples van bezoekers staken de alarmen aan in de eerste minuut van het spel, 31-41. Het werd nog erger toen de Valencianen in het midden van het kwartaal het maximale voordeel bereikten, 32-45.

Goede reactie van de verdinegros

Butler stopte het bloeden met een time-out waarna de reactie van de verdinegros kwam. Het verdedigingsniveau werd verhoogd en de tegenovergestelde ring werd steviger aangevallen, dit maakte manden of persoonlijke toevoegingen mogelijk. In slechts drie minuten draaide de lokale bevolking de score om de vierde te eindigen met een gelijkspel naar 50.

In het laatste kwartaal verscheen opnieuw het indolente gezicht van het team. Met individualisme in aanval en zonder de nodige kracht in verdediging. De Xabieros beloonden een gedeeltelijke 0-8, die uiteindelijk de finale zou zijn voor het spel.

De laatste vijf minuten van de clash waren een behoefte en ik kan niet van de spelers van Xàbia. Ze begroeven hun comeback-opties door de 6-vrije worpen de laatste minuten in de 2 niet te halen en een techniek te ontvangen om te protesteren met 40 seconden die nog over waren. Eindelijk 62-68 en nog een overwinning die de Het paviljoen van Miguel Buigues.