Nasio Cardona was derde van A-veteranen in de Snowshoe National

11 maart 2020 - 00: 05

De atleet, Nasio Cardona, behorend tot de Llebeig Athletics Club Xàbia, komt van het behalen van de derde plaats in de categorie Veteranen A, dat wil zeggen dat hij de bronzen medaille behaalde in het Spaanse sneeuwschoenkampioenschap. Een wedstrijd die plaatsvond in het Picos de Europa National Park, een uniek evenement waar de beste specialisten in deze specifieke sport aanwezig waren.

Nasio Cardona maakte een geweldige carrière, eindigde op de derde plaats in zijn categorie, met een tijd van 58:55. Vooruit was de winnaar, José Manuel Fernández, met een record van 54:35. De tweede plaats ging naar José Gómez, die een tijd van 58:22 deed.

Er was een deelname van 125 atleten tussen mannen en vrouwen die na de laatste sneeuwval een veiligere alternatieve route van 9,5 kilometer moesten afleggen, met 440 positieve hellingen. Een rondreis langs dezelfde route en een lus in de evenaar van de race, waarbij je de prachtige plekken van de Picos de Europa binnengaat.

De mannencarrière werd gekenmerkt door een intens gevecht van gouden titanen tussen Manuel Merillas en Roberto Ruiz Revuelta. De overwinning ging naar Merillas met een tijd van 53:16. Roberto Ruiz, huidig ​​wereldkampioen vocht om de nationale titel te revalideren, maar werd tweede met een record van 54:30.

De in Madrid geboren Chema Martínez ging in deze comxicotetie in première en was een geweldige tegenstander voor Roberto Ruiz, die op slechts 5 seconden van de finishlijn derde werd.