Moha Younes en Víctor Fernández vlogen in de 'Behobia-San Sebastián'

November 16 van 2017 - 06: 55

Atleten die houden van mid-background zeggen dat een van de races die je niet kunt stoppen in je leven de klassieke is, Behobia-San Sebastian. De test, die dit jaar zijn 53-editie heeft doorstaan, werd bijgewoond door meer dan 30.000-atleten. De race werd georganiseerd door de Fortuna Sports Club van de hoofdstad San Sebastian.

Onder de lopers was er vertegenwoordiging van de Llebeig Athletics Club Xàbia Hoe kan het ook anders, altijd aanwezig bij grote sportevenementen. Zelfs Donosti verliet Moha Younes en Victor Fernández, die werden vergezeld door andere atleten uit verschillende clubs in de regio.

De dag voor de race was het weer niet goed, regen en kou, waardoor werd aangenomen dat de hardheid tijdens de test extreem zou zijn. Gelukkig is de regen tijdens de 21-kilometers niet verschenen.

Moha Younes stelde in zijn debuut in deze race voor om van minder naar meer te gaan, vooral in de eerste 3-kilometers om geen val of elleboog te krijgen gezien de opeenhoping van atleet.

De atleet van de Athletics Club Llebeig Xàbia voldeed perfect aan zijn strategie en presteerde uitstekend. Zijn tijd aan de finish was 1: 10.45, met 68 in het absolute klassement en 41 in de hogere categorie. Zijn tempo was 3'30 per kilometer, maar hij bevond zich zo goed dat de laatste kilometer, getrokken door het publiek op de boulevard waar de finish was, dit deed met een snelheid van 3'02.

Moha was de derde van de representatieve atleten van de Valenciaanse Gemeenschap in de test achter de Valenciaanse Sergi Güeme en de ilicitano, José Antonio Casanova, die slechts één plaats voor de xabiero binnenkwam.

Víctor Fernández een andere grote in Donosti

Zijn clubgenoot, veteraan Víctor Fernández, bleef niet achter en was uitstekend en kwam in de finish met een tijd van 1: 14.08, zijnde de 198 van de absolute algemene classificatie en de 73 van zijn categorie veteranen.

Ze leefden een geweldig weekend, omdat rond deze test een buitengewone beurs van de gang werd opgezet, in het congrespaleis en in het Kursal-auditorium. Iedereen benadrukte hoe het Baskische publiek deze test doorleeft, ze houden niet op met juichen en velen bekenden dat ze aan de finish hun hoofd op het lijf legden als ze naar de fans luisterden.

De winnaar van deze editie van de klassieke San Sebastian-test was Carles Castillejo met een tijd van 1: 00.39, gevolgd door Camilo Santiago die een 1-merk maakte: 01.31. De derde plaats ging naar Iraitz Arrospide met een record van 1: 02.37.