De zeilers Enrique en Pablo Luján van Club Náutico Jávea werden vierde in de jeugdwerelden

22 december 2016 - 00: 00

De zeilers Enrique Luján y Pablo Luján del Club Náutico Jávea ze hadden een grote concurrentie in de Wereldkampioenschap jeugd, gehouden in de Nieuw-Zeelandse stad Auckland. Ze waren de beste bemanning van de Spaanse delegatie om hun deelname af te sluiten met een vierde plaats.

De gebroeders Lujan tijdens een regatta

De gebroeders Luján streden in klasse 420, zijnde tijdens de dagen van comxicotetie in de hoge zone van het klassement. Ze kwamen met medaille-opties aan op de laatste dag van de regatta's waar ze een geweldige laatste race maakten. Uiteindelijk slechts drie punten verwijderd van de derde plaats.

De triomf in klasse 420 was voor de Amerikaanse tandem gevormd door Wiley Rogers en Jack Parkin. De tweede plaats ging naar de Israëlische matrozen, Ido Bilik en Ofek Shalgi. Het podium werd aangevuld met het Argentijnse echtpaar Fausto Peralta en Martín Arroyo.