De jeugd van Club Handbol Xàbia behoudt hun tweede plaats na confrontatie met de leider CB Elche (24- 26)

11 december 2018 - 12: 37

El Het paviljoen van Miguel Buigues van Xàbia organiseerde de wedstrijd voor jeugdcategorie tussen de Club Handbol Xàbia en de CB Elche. Een wedstrijd die zelfs tot het einde toe voldeed. De jeugd van het Xabiero-team was zich bewust van de moeilijkheid om CB Elche te verrassen, omdat ze in de eerste ronde 10-doelen verloren hadden.

Deze keer was het niet zo en de wedstrijd was veel meer, hoewel de overwinning naar de stad van de palmbomen ging door 24 naar 26.

De thuisploeg, de CH Xàbia begonnen met een solide en sterke verdediging samen met gehaaste georganiseerde aanvallen in geslaagd om de aanvankelijke druk van Elche tijdens de eerste minuten van het spel 20 van de eerste helft te houden.

In het laatste deel van het eerste deel betekende een reeks omzetten echter dat het einde kwam met een 11-15 die niet overeenkwam met wat er in het veld gebeurde.

In de tweede helft zorgde de bankdiepte in de xabieros ervoor dat ze snelle aanvallen maakten en de spelers op het veld koel hielden. De game was besteld, hoewel ze veel leed door de paar hits van shots van 9-meters. Het goede werk van de Xavarese kinderen stelde hen in staat om deze periode af te sluiten met een gelijkspel op het scorebord.

Met deze nederlaag behoudt de set van Club Handbol Xàbia zijn tweede plaats in het klassement en blijft de Elche leidend; hoewel het belangrijkste de grote evolutie is geweest die ze de afgelopen maanden in hun spel hadden.