De kinderen van Club Handbol Xàbia vechten voor het Provinciaal Kampioenschap

19 december 2022 - 10: 36

De kinderen van Club Handbol Xàbia, na als eerste in de groep te zijn geëindigd in het eerste deel van de comxicotetie, speelden ze deze zaterdag de slotfase voor de plaats van provinciaal kampioen (comxicotetie van 1 tot 4 januari).

De wedstrijd van dit weekend werd gespeeld tegen het CB Benidorm-team met als eindresultaat 31-20 in het voordeel van
die van Xàbia.

De wedstrijd begon met goede aanvallende acties, maar met wat defensieve mislukkingen waardoor de bezoekers hun opties behielden. Beetje bij beetje speelden de lokale bevolking op de tegenaanval en creëerden duidelijke scoringssituaties, waardoor ze tot de rust op het scorebord bleven staan ​​met een voorsprong van zeven doelpunten, 22-15.

De start van de tweede helft werd uitgevoerd met een geweldige verdediging, het bereiken van een 4-0 run, waardoor de voorsprong tot aan de einduitslag werd vergroot.

De volgende wedstrijd wordt opnieuw gespeeld in Xàbia tegen Petrer, een sleutelwedstrijd om het doel van het behalen van het Provinciaal Kampioenschap te bereiken.