De xabiera Cristina Roselló was het tweede absolute in Altafulla

02 september 2015 - 15: 50

De triathlete xabiera, Cristina Roselló Hij klom naar het podium als tweede geclassificeerde vrouwelijke absoluut en eerste van zijn leeftijdsgroep van 25 tot 29 jaar, in het Spaanse Olympische Triathlon Kampioenschap in de stad Altafulla in Tarragona.

Cristina Roselló op de top van het podium

De test was erg moeilijk voor alle deelnemers, het bewijs hiervan was dat vanwege de slechte staat van de zee de juryleden besloten om de zwemafstand te verkorten. Vanaf 1.500 meter maakten de triatleten slechts de helft.

Roselló verliet de zee in de zevenentwintigste positie, maakte een snelle overgang om de fiets te nemen en het fietssegment te starten. Een reis van 38 kilometers vooruit naar een golvend circuit. De xabiera ging weg en eindigde het op de tiende plaats.

Na de snelle overgang was het laatste lopende segment voltooid op 10 kilometer. Cristina Roselló ging van minder naar meer en wist de lopers te bereiken tot op de tweede plaats. Hij kruiste onder de doelboog in tweede positie met een cijfer van 2 uur, 4 minuten en 12 seconden. De winnaar was Sandra Muñoz met een tijd van 2 uur en 2 minuten en 7 seconden.

Roselló nam het podium op als winnaar van zijn leeftijdsgroep tussen de 25- en 29-jaren. De triatleet van Jávea was erg blij met het behaalde resultaat, en was een grote beloning voor het werk dat ze elke dag vol harde training verricht.