Josep Peral stond op het punt om op het podium te staan ​​met het Valenciaanse nationale team van Minibasket op de nationale

April 13 van 2017 - 02: 00

De Valenciaanse selecties van Minibasket, zowel bij meisjes als jongens, zijn afkomstig van het spelen van een grote rol in het kampioenschap van Spanje van Minibasket, dat werd gehouden in de gemeente San Fernando in Cadiz. Beide zijn een stap hoger dan het podium gebleven sinds ze op de vierde plaats zijn geëindigd.

De speler, Josep Peral, van CB Joventut Xàbia Het was een van de componenten van het Valenciaanse team. Het Alevín Masculina-team borstelde het brons met de vingertoppen voor een team als Catalonië. In een wedstrijd van begin tot eind wonnen de Catalanen de overwinning in de laatste seconden met het resultaat van 83-80.

Grootse start van het Valenciaanse Nationale Team

Deze groep kinderen, die Pascual Chulià heeft geregisseerd, begon de wedstrijd overweldigend met drie overwinningen op rij. De Valencianen overwonnen hun eerste uitdaging tegen het Cantabrische team voor 91 tot 41. In de tweede game keerden ze terug om heel duidelijk te spelen en het Aragon National Team van 59 tegen 87 te verslaan. In de derde ontmoeting verrasten ze het krachtige team van Madrid dat ze door 81 wonnen aan 61. De enige nederlaag die ze leden tegen het Nationale Team van de Canarische Eilanden, waartegen ze 80 verloren van 74. De kanaries waren vervolgens de winnaars van de comxicotetie.

In de strijd om de derde en vierde plaats gaven de jonge Valencianen alles, hoewel hun geest werd geraakt door uit de finale te komen. Opnieuw voltooiden de Chulià-jongens een geweldige wedstrijd maar bleven ze heel dicht bij het podium.

De xabiero-speler, Josep Peral, heeft het geluk gehad te genieten van een geweldige ervaring die zeker lang zal duren om te vergeten. Voor hem zou dit Spaanse kampioenschap moeten dienen als motivatie om verder te gaan en te werken in deze sport. Peral is een jongen die een enorm potentieel heeft en naar verwachting geweldige dingen kan doen in de wereld van de basket.