Geweldige vertegenwoordiging en triomfen voor de Llebeig-atleten in de Formentera Triathlon

03 oktober 2021 - 01: 07

Een grote vertegenwoordiging van atleten van de Club Atletisme Llebeig de Xàbia nam gisteren, zaterdag 2 oktober, deel aan de 8e Triatló Illa de Formentera en behaalde zeer goede resultaten. Bijna 400 hardlopers tussen de Olympische en Sprint-categorieën voerden de drie segmenten van de test uit, met drie atleten uit Xàbia die de eerste plaatsen bezetten en de welverdiende trofee wonnen.

Aan de ene kant Irene BoluferIn de categorie Sprint (750 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 kilometer hardlopen) wist ze als 2e te eindigen in het algemeen klassement en stopte ze de klok bij aankomst op de finishlijn in 1: 17.32. Bolufer deed het zwemgedeelte in 14:01, de 20 km fietsen in 36:34 en de 5 km hardlopen in 23:41.

Van zijn kant, in de categorie Sub 23 Sprint, Carmen Bolufer kwam als eerste over de finish met een tijd van 1:21.21. Carmen klom naar de top van het podium na het voltooien van een tijd van 15:10 in zwemmen, 37:51 in fietsen en 24:35 in hardlopen.

Dezelfde triomf werd behaald door José Palacio in de Sub-23 Sprint, die op de eerste plaats met een totale tijd van 1:17.48 na het voltooien van de zwemtest in 14:05, de fiets in 35:07 en de race in 25: 48.