De regastista xabiero Rafa Andarias behaalde de overwinning in de 'Spaanse beker van 2.4mR'

April 10 van 2018 - 07: 55

De zeiler xabiero, Rafael Andarias, behaalde de triomf in het Glas van 2.4mR, gevierd in Torrevieja en voegt daarom de derde bekertitel toe.

De Royal Yacht Club van Torrevieja werd gehost tussen de 6,7- en 8-dagen van april, de Spaanse Sailing Cups aangepast voor de categorieën Hansa 303 en 2.4mR, met in totaal tweeëntwintig boten. In de klas nam 2.4mR deel aan onder andere de huidige kampioen van Spanje en serieuze mededinger, Rafa Andarias.

Tijdens de drie comxicotetiedagen was de Javiense solide en behaalde zes overwinningen, van een totaal van mogelijke 9, samen met twee tweede plaatsen en een derde. De som van deze punten, en na de toepassing van de teruggooi, riep Rafa Andarias uit als winnaar van de Beker van Spanje met 10-punten, met een voordeel van negen punten op de tweede plaats.

Zo behaalde Rafa Andarias de dubbel in 2018 toen hij in februari het Spaanse kampioenschap versloeg en nu de Spaanse beker, resultaten die hem plaatsen als het 1-nummer in het nationale klassement.

Andarias wees na de wedstrijd erop dat, "Ik draag deze overwinning op aan mijn familie, aan de Javea Yacht Club voor technische en logistieke ondersteuning, en aan het makelaarskantoor Engel & Volkers, waarvan de delegatie uit Torrevieja - Orihuela Costa mij uitdrukkelijk heeft gesponsord voor deze regatta'.