Zoek

Joventut Xàbia junior won in een spannende wedstrijd tegen CB. Altea door 53 naar 51.

Februari 20 van 2014 - 00: 01

Spannend en spectaculair spel dat je in de Het paviljoen van Miguel Buigues van Jávea, waarin ze geconfronteerd werden met de tweede en derde van de junior league, waarin alleen de overwinning voor de twee sets de moeite waard was. De overwinning was voor de Joventut Xábia voor de CB. Altea door 53 naar 51.

De spelers getraind door Oscar Butler Ze sprongen met een zeer hoge intensiteit naar de baan, wat in de eerste minuten 7 een gedeeltelijke 0-3 veroorzaakte. Aan het einde van het kwartaal maakten de verdinegros duidelijk dat ze serieus wilden winnen met een resultaat van 20-11.

Het tweede kwartaal begon met een nieuw deel dat gunstig was voor de Javiens (6-0). dat gaf hen het maximale verschil, (26-11). Vanaf hier tot aan de pauze konden de lokale bevolking hun voordeel doen en dankzij de verdediging ging het rusten met een comfortabel voordeel van 14-punten, 33-19.

Na het passeren van de kleedkamers ,, de CB. Altea vertrok bereid om deel te nemen aan het spel en kon met een gedeeltelijke 0-6 in twee minuten onder de psychologische barrière van de 10-punten komen (33-25). De lokale bevolking vond in deze kamer niet de manier om de verdediging van de Altea aan te vallen. Het einde van het kwartaal werd bereikt met het resultaat van 44-38.

De nervositeit greep alle spelers, vooral de lokale bevolking, die zag hoe het verkregen voordeel met het verstrijken van een paar minuten werd verdund. In de afwezigheid van 5 startte minuten een nieuw spel met een gelijkspel naar 46 op het scorebord.

De jonge Javiens namen al hun karakter en trots op zich om het spel te winnen en wederom dankzij een spectaculaire verdedigingsintensiteit verleende 3 alleen punten in vrije worpen in de 3-slotminuten. De Altea hadden een triple op de hoorn om te winnen, wat gelukkig niet binnenkwam en het de Xàbia niet toestond een verdiende overwinning te behalen tegen een geweldig team.

Met deze overwinning, de achtste opeenvolgende voor de jongens van Oscar Mayordomo, gelijkspel met de CB. Altea in de tweede positie, en ga verder met de intacte droom van vechten voor de titel.

Door de Joventut Xàbia Junior, gespeeld en opgenomen: Lucas (6), Dani (6), Alex (9), David (7), Juanma (3), Alvaro (2), Adrian (10), Campillo (17) , Marc en Andrés.