De Benjamín en de mannelijke Alevin van de CB. Joventut Xàbia domineert hun comxicoteties

Februari 05 van 2015 - 14: 28

De laatste dag had weinig games voor CB-teams. Joventut Xàbia, om slechts vijf te betwisten die werden afgehandeld met drie overwinningen en twee nederlagen.

In de overwinningssectie slaagden de mini-basketbalsets van de jongste en mannelijke reu, zoals gebruikelijk, erin door te gaan met hun spectaculaire resultaat en door te gaan als leiders in hun respectievelijke comxicoteties.

CB-team. Joventut Xàbia Benjamín

De Benjamins wonnen met volledige duidelijkheid naar de CB. De Verger van 40 tot 19 in een wedstrijd waarbij de jongens die hij leidt Toni Díazvanaf het begin markeerden ze het ritme van de bijeenkomst. Het was in het derde kwartaal toen ze de wedstrijd aan hun kant braken. Ze stalen veel ballen en dit maakte hen gemakkelijke manden die het moreel van hun rivaal ondermijnden.

Het team eindigde de eerste ongeslagen ronde, startte de tweede ronde thuis tegen Benissa, team dat won met 15-65 in de heenwedstrijd, en is momenteel de derde ingeschreven in de comxicotetie.

De team alevin training Miriam Monfort versla de CB. De Verger van 53 tot 38 in een clash gemarkeerd door slachtoffers in de Javiense-set. Na een gelijkwaardige start, met de passage van de volgende kwartalen, verbeterde het team veel in hun spel.

De overwinning kreeg vorm in de laatste twee kwartalen toen de jongens van Monfort zich meer in verdediging hadden gestort en hun succespercentages bij de aanval verhoogden. Deze groep eindigt als leider de eerste terugkeer van de wedstrijd, zijnde de uitrusting die meer punten oplevert en degene die minder goed past.

Erger was de vrouwelijke alevin, die thuis werd verslagen door de CB. Els Poblets voor 27 naar 50 vanwege de vele slachtoffers waarmee ze te maken kregen.

Gefederaliseerde teams

In de sectie van gefederaliseerde teams, met rust in de twee seniorenteams, was de turn voor de 2-juniorenteams, waar alleen de man een overwinning kon behalen in een comfortabele wedstrijd tegen CB. Tavernes die door 79 met 48 hebben gewonnen.

De CB. Xabia 30 Joventut opgemaakt punten in het begin van de derde periode in een spel na de pauze wees op een comfortabele wedstrijd voor de thuisploeg in de wedstrijd 200 J. William Pedrós op de bank voor dit team.

Met een elektrische start slaagden ze er in de eerste helft in om een ​​deel van 22-11 goed te keuren, dankzij het werk in een geweldige zone-verdediging van druk die veel omzet veroorzaakte voor de Valencianen. In het tweede kwartaal, volgden ze geblokkeerd bezoekers van de intense verdediging van xabieros, die de wedstrijd op de fast track gesloten, tot stilstand komt met een score van 45-25.

Bij de hervatting handhaafden de javienses hun niveau en concentratie en gaven geen reactiemogelijkheden aan hun rivaal. Toen de game was opgelost, brachten de rotaties de lokale intensiteit omlaag, maar op geen enkel moment was de overwinning in gevaar.

CB junioren match. Joventut Xàbia

De junior meisjes vielen door 38 naar 36 in Dénia Básquet in een lame game waarvan ze
öscar Butler die nog niet goed begonnen is in de tweede fase van de comxicotetie.

De wedstrijd begon erg koud aan de kant van de twee teams, vooral van de kant van Jávea, die niet in staat waren om hun ritme in een van de twee manden te vinden. Desondanks was de positieve noot de positieve score aan het einde van het eerste kwartaal, 7-8.

Met zeer dik aanvallen en onjuiste fout van javienses, de thuisploeg geleidelijk aan begon te geloven in hun kansen op de overwinning, en na een gedeeltelijke 14-8 kwam in halftime voordeel, 21-16.

Na de pauze is er niets veranderd, de CB. Joventut Xàbia kon niet twee manden achter elkaar scoren, en ondanks het feit dat de verdediging verbeterde, konden ze het verschil niet herstellen, 27-22 in de 27-minuut. Vanaf dit moment was er een kortsluiting in de meisjes van Oscar Butler dat waren 7 minuten zonder te scoren.

In de laatste periode, en na een gedeeltelijke 10-0, leek Dénia set de game te verslaan, 35-22. Het was op dit moment dat de jongeren van Joventut reageerden. Met een uitbarsting van trots en met de nodige intensiteit in verdediging, konden ze een gedeeltelijke 0-11 krijgen in twee minuten dat ze in het spel werden geplaatst, 35-33 met nog drie minuten te gaan.

Vanaf dit moment gingen de ideeën opnieuw de strijd aan en verspilden talloze opties om de wedstrijd te overwinnen en het einde van de wedstrijd te bereiken met het strakke resultaat van 38-36.

Jammer dat de Xàbia-spelers 33 minuten van de wedstrijd weggaven, omdat het bewezen was dat wanneer ze met intensiteit spelen, ze betere resultaten kunnen behalen.