Dubbele triomf van de Club Escacs Xàbia "A" in het lokale schaakkampioenschap gespeeld in Calpe

28 juli 2015 - 15: 30

Het team Club Escacs Xàbia "A" was de winnaar van de Absolute categorie van "XXIII Regionaal schaakkampioenschap"die werd gespeeld in de Huis van Cultuur uit Calpe.

Rebeca Jiménez voor het bord

Een afspraak waarbij 17-teams deelnamen aan de steden Benissa, Calpe, Denia en Xàbia en het team van L'Illa de Benidorm. Het toernooi onderverdeeld in twee categorieën; 8 subcategorie teams 16 en 9 teams Absolute categorie.

In de 16-subcategorie namen 40-kinderen tussen 6 en 16 jaar en de Absolute-categorie de beste 36-schakers in de hele Marina Alta-regio.

De Javienses met een team gevormd door Francisco Morató, Antonio Aguado, Bob Arnot en José Mª Navarro was de beste toen hij de Benissa Club "A" versloeg, die tweede was en de ploeg van de Calpe "A" Chess Club, die de derde was.
In deze categorie waren er een aantal geweldige spellen met spelers die hun hoge niveau lieten zien, hoewel emotie een andere factor was die aanwezig was. Alle spelers demonstreerden hun knowhow en respecteerden hun tegenstanders zo veel mogelijk, sportiviteit altijd de overhand.

In de jeugdcategorie was de kampioen de Xàbia "A" bestaande uit jonge spelers. De jonge beloften zoals Rebeca Jiménez, Antoni Bertomeu, Pablo Aguado en Sebastián Morant, wonnen zes wedstrijden en gaven alleen een gelijkspel op in een van de wedstrijden, waardoor 24-punten van 28 mogelijke punten voor borden kregen. Allemaal een demonstratie van de sterkte van het spel.

De Club L'Illa de Benidorm "A" eindigde op de tweede plaats, op de derde plaats eindigde het team van L'Illa de Benidorm "B" - In deze categorieën is het vermeldenswaard dat het zien van veertig kinderen voor de borden ervoor zorgt dat als je volgt Met dit steengroevenwerk door clubs is de toekomst van schaken in de regio meer dan verzekerd.

De levering van de trofeeën werd bijgewoond door María Pilar Cabrera, edil de cultura uit Calpe, vergezeld door Miguel Ángel García, voorzitter van de Calpe Chess Club, die de beloningen had uitreiken.