Regionale derby: CD Jávea kon CD Dénia niet verslaan

18 september 2023 - 10: 24

Geweldige sfeer die gisteren zondag werd ervaren in het Camp Municipal d'Esports van Xàbia met de eerste marinederby, CD Jávea versus CD Dénia. Bijna duizend mensen kwamen naar het voetbalveld om hun respectievelijke teams aan te moedigen. Bovendien hadden de spelers de animatie van de BatuCam Xàbia.

De tweede wedstrijd van het seizoen had maximale verwachtingen, maar de overwinning in de derby viel op het Dianense-team, dat in de eerste helft de enige twee doelpunten van de wedstrijd wist te incasseren.

CD Jávea begon met een dominante houding en met scoringskansen aan de wedstrijd, maar het geluk stond niet aan hun kant. In de eerste vier minuten hadden de rojiblancos punten aan het scorebord kunnen toevoegen, maar de bal belandde in de handen van Edu. De tweede scoringskans kwam minuten later, maar Jávea gaf nog steeds niet toe.

Gezien deze sterke start wonnen de Dianenses aan kracht en domineerden het andere middenveld, waarbij ze erin slaagden de twee doelpunten van de wedstrijd bijna op rij te scoren. De eerste werd gescoord door Nano in de 30e minuut en de tweede door Panucci in de 33e minuut. Bij rust stond de stand 0-2.

In de tweede helft van de wedstrijd voerde CD Jávea-coach Julio Ivorra drie wijzigingen door. De rojiblancos verbeterden hun spel, maar het geluk om de bal onder de palen te passen bleef uit en de overwinning van de eerste derby ging naar Dénia.