Te veel problemen in de overwinning van CD Jávea tegen Racing Rafelcofer (2-0)

November 26 van 2018 - 06: 59

Zondagnamiddag was gemarkeerd op de kalender als de grote dag van de CD Jávea. Hij presenteerde de rode en witte entiteit aan iedereen teams op je voetbalschool. Een totaal van 16-teams, 220-kinderen, op een middag die veel familieleden sleepte en een kleurtje zag op de tribune.

Daarna had het eerste team voor het onderste Rafelcofer Racing. Een wedstrijd die in het eerste deel slaapverwekkend was, zonder enige aanleiding voor beide teams. Te veel aanraken in het midden van het veld, maar zonder diepte, de verdedigingen waren superieur aan de voorste en de keepers waren slechts toeschouwers.

Het bezoekende team liet hun kwaliteit niet als onderzijde zien, het Xàbia-team toonde goede manieren, als een goed bij elkaar passende ploeg, met een sterke verdedigingslinie. De lokale bevolking, ondanks drie punten, Lucas Bou, Palau en Osorio, nam geen gevaar voor de bezoekers, de pauze werd bereikt met een doelpuntloze gelijkspel.

Ferrán was de revolver van de CD Jávea

Het tweede deel begon met meer druk van de lokale bevolking. Twee spelen op rij die Lucas Bou en Osorio niet wisten te doen. Het team van La Safor had ook een duidelijke kans in een stuk van Padilla dat door het speelveld ging en tegengestelden versloeg en toen hij aankwam in het gebied viel hij op de grond. Het was een stuk dat erg werd geprotesteerd door de bezoekende kant dat de scheidsrechter niet fluitte.

Antonio Villaescusa, die op de tribunes stond, een spel van sancties had, twee veranderingen doorvoerde die verreikend waren, het Salom-veld en vooral Ferrán en het spel veranderden. In het eerste stuk gespeeld door de Dianense nam de bal en legde het aan Lucas Bou die Tito versloeg.

Na het doelpunt kwamen de beste minuten van het pand en toen kwam de tweede in een bal die Roberto uit het gebied haalde en laag schoot en de beslissende 2-0 plaatste. Merk op dat beide doelen waren opgedragen aan Captain Aldo, die enkele minuten ervoor was vervangen en op de tribune het team aanmoedigde.

De bezoekers haalden de lijnen vooruit om afstanden te overbruggen en CD Jávea stond op het punt de derde in de doos te zetten, maar het schot van Palau boog af naar Tito. In de laatste minuten en na een hoekschop scoorden de bezoekers, maar de lijn van de lineman werd verhoogd door Tatín's buitenspel.

Op het einde, eerlijke overwinning van de lokale bevolking die hen op de vierde plaats naar een enkel punt van promotieposten laat staan. De volgende dag reist de Jávea-cd naar Grao de Gandia om te worden gemeten aan de UD Portuarios.

Technisch

CD. Jávea: Edu Samblás, Marcos, Rafa del Castillo, Paolo, Aldo (Salom, 58 '); Maikel, Pau (Ferrán, 58 '), Paco; Lucas (Rubén, 77 '), Osorio (Roberto, 65') en Palau.

Rafelcofer racen: Tito, Patxi, Padilla, Artur, Andreu (Alfonso, 75 '), Josep (Dorin, 78'), Tarra, Quique, Tatín, Rubén (Roger, 59 ') en Jordi (Raúl, 78').

Goals. 1-0 Lucas Bou 66 'en 2-0. Roberto 77 '.

Scheidsrechter. Sánchez Rincón, vermaand Pau, Paco en Rubén voor de lokale bevolking en bezoekers, Patxi, Jordi en Tatín. Hij stuurde de afgevaardigde van Rafelcofer, Jorge Moratal, 68 minuut, en de technicus, Jesús Moratal in de minuut 89.