Zoek

David Ferrer valt op Andy Murray op de Australian Open

Januari 27 van 2016 - 09: 38

David Ferrer Hij kon niet winnen van Andy Murray in de kwartfinales van de Australian Open en verloor om 3 1 sets (3-6, 7-6, 2-6 en 3-6).

De wedstrijd gespeeld op het blauwe nummer van Melburne duurde 3 uren en 19 minuten. De wedstrijd begon met Murray's service en beide spelers redden zijn servering tot de vierde wedstrijd toen Ferrer de zijne kwijtraakte. De Scot speelde een zeer hoog niveau van tennis en liet geen opties over aan de speler van Xàbia die de eerste ronde van 3 aan 6 gaf.

Ferrer feliciteert Murray

Aan het begin van de tweede set kwam Ferrer in de tweede wedstrijd om voordeel te halen na het mislukken van de service aan Murray. Beide spelers verhoogden hun speelniveau door grote punten te scoren. De tennisser van Xábia werd geplaatst met een duidelijk voordeel van 4 naar 1.

De Schotten gaven de set niet voor verloren en kneep in zijn tanden om een ​​"break" te krijgen in de zevende game die zou eindigen in de volgende die zijn service zou winnen en de gelijkspel naar 4 zou bereiken. De twee spelers speelden goede punten totdat de xabiero in de tiebreak een "minibreak" krijgt die de moeite waard is om de tweede set te tekenen.

In de derde set begon Murray zijn service te winnen tegen een Ferrer die wist hoe hij moest lijden en ondanks de hoge temperatuur een geweldige fysieke show kon maken. In de vierde game arriveert de eerste dienstonderbreking voor de Scot. De regen verscheen en de wedstrijd werd tien minuten lang gestopt totdat het dak van de Rod Laver Arena bedekt was.

Murray volgde intrigerende sappunten van een hoog niveau en behield een goed percentage eerste diensten. Ferrer verloor een nieuwe service waarmee zijn rivaal de derde set van 2 naar 6 kon winnen.

Het begon slecht voor de Xabiero omdat hij zijn eerste opslag verloren had in de tweede game van de vierde set. Ferrer reageerde heel goed en kreeg de volgende wedstrijd om Murray's service te verbreken. In de zesde game veroordeelde een aantal ongedwongen fouten de Spaanse tennisspeler terwijl zijn tegenstander werd ontslagen en de leiding nam met een 2 naar 4.

De Scot kreeg zijn beste tennis in het laatste deel van de set tegen een David Ferrer die nooit de handdoek in de ring gooide. De manga viel van Murray's zijde door 3 naar 6 en dus de match.