De Jávea-cd wist niet hoe te profiteren van de numerieke superioriteit vóór de Dénia-cd (2-2)

Februari 16 van 2017 - 07: 55

Een van de spellen waar de fans van Xabieros op zaten te wachten, was degene waar hun team voor stond, de CD Jávea, voor zijn meest directe rivaal, de CD Dénia. Die bezorgdheid kwam tot uiting in het publiek dat bij benadering het nummer 300 bijwoonde in het gemeentelijke voetbalveld van Xàbia.

De bijeenkomst was in alle opzichten een klassieker; respect tussen beide teams, intensiteit, uitwijzing, doelen en tactische bewegingen. Hij miste nog meer voetbal en benadrukte vooral de enorme sportiviteit van beide formaties. Op het veld gaven ze alles en aan het eind begroetten ze elkaar hartelijk.

Aan het begin van de wedstrijd, op het veld, zagen we twee squadronden die zeer gerespecteerd waren. Smalle markeringen, veel druk in de scheppingslijn en weinig aanwezigheid in de gebieden.

In de 17-minuut, slaat Álex Gayá in een hoekbal in het Dianense-gebied Roberto neer en waarschuwt de goed geplaatste assistent de scheidsrechter. De scheidsrechter signaleerde een maximale penalty, die Faye gooide door 1 naar 0 te sturen voor Jávea. Dit betekent dat Faye het doel niet heeft gevierd vanwege zijn Dianense-verleden.

Goede dianense reactie

De CD Dénia wist hoe hij op die slag moest reageren en begon beetje bij beetje het bevel in de wedstrijd te nemen. De eerste duidelijke kans voor hen kwam op de 31-minuut toen Jordi kopte met een kopbal, dwingt het thuisdoel, Edu, om te laten zien een hand te krijgen die de bal naar de hoek stuurde. De lokale respons kwam zeven minuten later in een snel stuk waarin Michael een bal in het midden van het gebied gooide, het schot van Marcos crashte in de paal van Tonets doel.

De bezoekers namen de controle over het spel en in de laatste minuut van de eerste helft, een bal zonder gevaar kwam naar Gervasio die leeggeschoten zonder kracht, de bal viel naar Javi die niet denken over en schoot, verslaan Edu. De Xabiero vierde schuchter het doel met zijn teamgenoten. Een psychologisch doel dat CD Dénia in staat stelde het spel te betreden. In de verlenging verlengde Álex Gayá Roberto van achteren en de scheidsrechter liet hem de tweede gele kaart zien, waardoor de verdediger werd verdreven. groguet. Voor de rest was het aangekomen met gelijkspel aan één.

De xabieros gegrepen door de zenuwen

De tweede helft begon met het team in numerieke superioriteit tegen een tegenstander die zijn tactische schema wijzigde, gaande van de 4-3-2-1, naar een 4-4-1. De eerste gelegenheden waren voor de lokale bevolking met een schot van Marcos en een schot van Faye die goed waren opgelost door Tonet.

In de 58 minuut na een reeks afwijzingen in het bezoekgebied, kwam de bal naar Michael, die schoot en erin slaagde Tonet te verslaan. De rojiblancos hadden weinig plezier, want drie minuten later voerde Javi meesterlijk een vrije trap en verraste de lokale doelman, Edu, uit zijn huis in Thiviers.

Vanaf dit moment verdween de lokale bevolking uit het veld, de CD Dénia met één speler minder controleerde het spel beter. Hij wist zijn trucjes te spelen en remde zijn tegenstander heel intelligent. Met het verstrijken van de minuten grepen de zenuwen de rojiblancos die ideeën ontbraken om te profiteren van het spelen met nog een speler.

Het was CD Dénia die de gelijke stand kon opbreken nadat Panucci een goed stuk had gemaakt dat culmineerde in een kruisschot dat Edu tot hoekschop bracht. In het laatste stuk van de botsing was er nauwelijks spel, omdat de continue onderbrekingen dit verhinderden. De wedstrijd eindigde met een gelijkspel naar twee dat geen enkele van de twee teams ten goede komt omdat ze alleen punten scoren bij de teams vanaf de top.

Technisch

CD Jávea: Edu, Hassan, Marcos (Dino84 '), Cardona (Mourand 66'), Pau, Michael, Gervasio, Pereira (Ente 84 '), Faye, Roberto en Carrió (Agulló 66').

CD Dénia: Tonet, Cabe, Cristian, Jordi, Carlos Ribes, Panucci, Paco, Ferrán, Álex Gayá, Renzo (Céspedes 73 ') en Javi (Espinosa 70').

doelen: 1-0 Faye (Straf) 18 '. 1-1 Javi 45 ', 2-1 Michael 58' en 2-2 Javi 61 '.

Scheidsrechter: Lidón Rocamora, vermaand met gele kaarten aan de lokale bevolking, Pereira, Carrió, Hassan, Pau, Agulló, Roberto, Michael en de coach, Antonio Villaescusa. Hij gooide de assistent Dani met rood weg. Voor de bezoekers zagen ze geel, Paco, Javi en verdreven Álex Gayá voor een dubbel geel in de 45-minuut.