Goede rol van de vertegenwoordigers van de Jávea Nautical Club in de Europese zeilklasse 420

Augustus 10 van 2016 - 00: 00

De vertegenwoordigers van Club Náutico Jávea die deelnamen aan de Europees zeilverm kampioenschap in de 420-klasse speelden ze een goede rol hoewel geluk niet aan hun zijde lag.

Het stel gevormd door Julia Miñana en Isabel Sebastiá eindigde de wedstrijd op de dertiende positie van het algemeen klassement. Het duo met een aarzelend begin slaagde erin zich aan te passen aan de gecompliceerde windomstandigheden in het Balatonmeer (Hongarije) en eindigde in een verdienstelijke positie.

Een van de 420 Europese afritten

Pech heeft zijn tol geëist van de broers, Quique en Pablo Luján, die een geweldige start had in het kampioenschap. Een beslissing van de juryleden om de zwarte vlag van de Spaanse vlag te laten zien om aan de start te komen, verpestte zijn kansen om op het podium te komen. Ze werden naar de laatste posities gedegradeerd en bovenal leden ze een harde psychische slag.

Ondanks dit en met het verstrijken van de dagen verhoogden ze hun moreel en slaagden ze erin om te eindigen met een vierde en met een zesde plaats waardoor ze de Europese 19 positie in het algemeen eindigden.

Een resultaat dat de broers niet naliet, die na heel dicht bij het podium te staan ​​vierde werd in het laatste WK, ze hadden veel hoop op een medaille in dit evenement.