Top 15 per Ade Moll i Top 30 per a Tomás Miralles a la 'Mediterranean Epic' d'Orpesa

20 de febrer de 2019 - 17: 02

Des del passat dijous i fins diumenge es va disputar a Orpesa la prova per etapes denominada Mediterranean Epic by Gaes que va comptar amb un altíssim nivell entre els participants, amb corredors professionals, esdevenidors de 30 països diferents.

Això va ser possible al tractar-se d'una prova UCI de categoria S1 que va repartir un gran nombre de punts UCI classificatoris per als Jocs Olímpics de Tòquio 2020. L'etapa de dijous es va iniciar a la platja de la Concha i poc a poc anava endinsant-se al Desert de les Palmes, finalitzant en Orpesa Adelino Molll i Tomàs Miralles van van tindre problemes mecànics que, per sort, van poder solucionar i entrar en meta en 22 i 59 posició respectivament.

Divendres, el recorregut es va traslladar fins a Castelló d' la Plana sent l'etapa reina pel que fa a dificultat tècnica i desnivell acumulat, amb més de 1.900 metres positius en gairebé 60 quilòmetres. Tots dos corredors van saber manvan tindre-se ferms en els seus respectius grups perseguidors de cap per finalitzar a 21 i 46 posició.

La tercera etapa va ser la de major distància amb vuitanta quilòmetres, on els corredors van rodar a un ritme frenètic a més de 25km / h, finalitzant a primera línia del mar a 18 i 40 posició.

L'última etapa va comptar amb la mítica ascensió a la muntanya Bartolo que gaudeix d'unes vistes espectaculars i rampes de més del 20%. Adelino Moll i Tomàs Miralles van creuar la línia de meta en 18 i 33 posició. Després de les quatre etapes disputades Ade va ser 15º i Tomàs 28º de la classificació general. Amb això, tots dos corredors sumen valuosíssims punts UCI que els serviran per a les carreres nacionals i internacionals futures.

Volta a la Marina

A més, el diumenge al matí la XXXIII Volta a la Marina va comptar amb una nova prova a la localitat de Pedreguer. Fins allà es va desplaçar Saoro Moll que va protagonitzar l'escapada del dia puntuant en primera posició de la classificació de muntanya a l'Alt de la Llosa, de Laguar i d'Orba, portant també una meta volant.

En l'última ascensió el corredor va ser caçat pel gran grup amb qui va realitzar l'últim descens a meta però a pocs metres de la línia, una caiguda davant de Saoro Moll li va fer posar peu a terra i acabar en 36 lloc.

També diumenge, la Lliga Escolar CEMA va van tindre nova cita a la població de Llíber on l'Escola Xàbia s Bike-Fasterwear va gaudir d'un traçat divertit i una gran matí de BTT. Maria Ivars, Marcos Puig i David Ivars es van endur la victòria en Principiants Fèmines, Alevins i Infantils respectivament. En Alevins, també van participar Danielis Kaseta i Marc Pineda que van finalitzar en 4 i 6 posició.