Segona plaça en Sub 23 per al poblero Mateu Bustos al 'Triatló de Medina de Rioseco'

13 d'agost de 2019 - 13: 25

El triatleta, Mateu Bustos Pecaut, pertanyent al Tri-Benitatxell, ve de realitzar una excel·lent actuació a la localitat val·lisoletana on va van tindre lloc el Triatló de Medina de Rioseco.

Bustos va participar en el triatló de mitja distància i va obvan tindre el segon lloc en la seua categoria Sub 23, sent 13º de la classificació absoluta. Aquest esportesta, que pertany al Tri-Benitatxell, va realitzar un temps final de 4 hores i 26 segons.

La prova va van tindre un primer segment de natació de 1.900 metres on Bust no li va anar gens malament i va aconseguir eixir de l'aigua amb un temps de 30.53, a la 15 plaça. Va afrontar amb moltes ganes el segon sector, el ciclista, amb un recorregut de 91 quilòmetres.

El triatleta del Tri-Benitatxell va buscar anar en un còmode grup perseguidor del cap de la prova. Anar en aquest grup li va suposar poder recuperar cinc posicions i acabar en el lloc 10 el segment ciclista amb un temps parcial de 2 hores i 21 minuts.

En l'últim segment, el de cursa a peu, sobre un traçat de 21 quilòmetres, li va posar totes les ganes del món. Amb el pas dels quilòmetres va ser acusant l'esforç realitzat sobretot en la bicicleta i això li va provocar que cedís algunes posicions.

El parcial de l'últim segment va ser de 1 hora, 30 minuts i 33 segons, de manera que la suma total de temps va ser de 4 hores i 26 segons que li van valer per pujar al segon calaix del podi.

El millor en la categoria Sub 23 va ser el basc Ander Irigoyen Egian que a més va ser cinquè en la classificació absoluta. El guanyador absolut d'aquesta prova va ser Carlos Aznar, amb un temps de 4 hores i 10 minuts, seguit de Rubén Andrés a 39 segons i el tercer lloc va ser per Mikel Ugarte a 3 minuts i 18 segons.