Rafa Andarias, campió d'Espanya de la classe 2.4 mR de vela

12 de febrer de 2018 - 07: 37

Es va tancar en aigües de Canàries el Campionat d'Espanya de vela Classe 2.4 mR en el qual el xabiero, Rafael Andarias ha quallat una gran actuació i es va alçar amb el títol de campió.

En la jornada de diumenge, el vent de direcció nord, amb xicotets papers a la dreta, va van tindre una forquilla d'intensitat entre els 7 i 18 nusos, el que va obligar a tots els participants a un continu trimat per ajustar les veles a aquests canvis.

Flota molt compacta en els 2.4 mR amb gran comxicotetivitat provocant que la classificació general variés en aquesta última jornada. Rafa Andarias va aconseguir saltar del segon al primer lloc, proclamant-se vencedor absolut del Campionat d'Espanya en aquesta classe.

Pitjor sort va van tindre el gadità Borja Melgarejo, que després de portar tot el campionat en tercera posició de la provisional, va realitzar els seus pitjors parcials passant al cinquè lloc de la classificació conjunta, per darrere de tres regatistes finlandesos, encara que en la classificació del Campionat d'Espanya és el subcampió. El regatista català, Jordi Cargol va ser el tercer classificat, mentre que l'absolut es va situar en setena posició.