29 d'agost de 2015 - 00: 00

Motos Santeret és una llegenda viva de motos a Xàbia. La història d'aquest taller va començar a 1953 quan Juan Devesa Vives, va muntar el local que en els seus inicis reparava cotxes i motos. En 1976, es va incorporar al negoci el seu fill Joan Devesa Serrat quan tot just comptava amb 14 anys ja va començar a auxiliar al seu pare desenvolupant tasques de tota mena.

Joan Devesa en el seu taller de motos.

Per les seues mans han passat tot tipus de motos que ja són història com les famoses, Torrot, Mobylette, Puig i més recents com les Ducati, Derbi, Vespa, Piaggio, Yamaha i Honda.

Joan Devesa Serrat, propietari del taller també ha estat mecànic de competició. Fa alguns anys va pertànyer a l'equip oficial del pilot local, Javier Cholbi. Un jove motociclista que va començar als 6 anys en la categoria de mini motos.

Posteriorment va guanyar el campionat d'aquesta categoria del circuit de la Comunitat Valenciana. Més tard va ser el vencedor del campionat territorial en la categoria de 70 centímetres cúbics i l'Open de la mateixa categoria en el circuit del Jarama. Devesa també el va acompanyar en el seu camí pel campionat de 125 cc., I al Red Bull a Europa.

Des de fa uns anys va abandonar el món de la competició per emprendre una tasca molt més tranquil·la i gratificant com és la restauració de motos Vespa.

No és d'estranyar quan algú visita el seu taller ubicat a l'avinguda Joan Carles I, trobar-se amb motos d'abans. A més de restaurar també repara i ven tot tipus de motocicletes.