El xabiero Josep Peral es proclama subcampió d'Espanya amb la Selecció Valenciana Infantil de bàsquet

07 de gener de 2019 - 11: 16

No van poder obvan tindre el campionat, però la competició realitzada per la Selecció Valenciana Infantil de bàsquet és per emmarcar. A la final, que es va disputar aquest dilluns a les 9 del matí, no va poder frenar el gran joc d'atac de la Selecció Canàries i va caure per 59 a 84.

El jugador de Xàbia Josep Peral va jugar gairebé 27 minuts de la final on va aportar 8 punts, 2 rebots i va donar 1 assistència obtenint una valoració de 1 punt.

El xoc des del mateix inici va estar controlat per l'equip insular, que va aconseguir trencar la defensa valenciana i obvan tindre un clar avantatge al final del quart. El primer parcial va ser de 11 a 32.

Els valencians van intentar reaccionar en el segon quart, però el parcial de 14 a 22 va fer escurçar un poc les diferències. Així i van comprovar que la victòria estava molt lluny. Al descans es va arribar amb un marcador de 25 a 57.

A la tornada a pista els jugadors del combinat taronja, Ja sense nervis, van intentar gaudir de la final. Els canaris, lluny de baixar el seu ritme, van seguir amb la seua mateixa hegemonia sobre la pista de joc. Al final del tercer temps el marcador va assenyalar un clar, 35 a 71.

Els últims deu minuts de joc van ser de pur tràmit, on cada seleccionador va optar per donar minuts a tots els jugadors. El màxim encistellador de la final va ser el canari B Bagayoko, que va anotar 21 punts. Per als valencians el màxim anotador va ser Pedro Navarro, amb 18. Va ser declarat millor jugador de la final B. Bagayoko amb 48 de valoració.

La Selecció Valenciana que dirigeix ​​Iván García ha realitzat una gran competició guanyant tot els partits de la fase inicial; Galícia (69-19), País Basc (78-34), Madrid (68-77) i Andalusia (70-57). En semifinals van vèncer a Catalunya (68-60).