El CB Joventut Xàbia va merèixer millor sort davant el CB Algemesí (67-76)

24 de gener de 2019 - 13: 19

L'equip sènior masculí del CB Joventut Xàbia va merèixer millor sort en el xoc que va disputar al pavelló Miquel Buigues davant el CB Algemesí en què va perdre per 67 a 76. Els nois que dirigeix Óscar Majordom van plantar cara al segon classificat, i clar aspirant a l'ascens de categoria. Va ser un apassionant partit que es va resoldre en els últims minuts.

Els locals sortien molt concentrats en defensa i els visitants van aprofitar la seua envergadura per aguantar el marcador. Després, els xabieros, no van estar encertats en atac i el seu rival va aprofitar per, amb un parcial, de 1 a 9, arribar al final del primer quart amb avantatge per 9 a 17.

En el segon quart, el ritme del joc va créixer i la bona defensa dels verdinegres els va permetre eixir en contraatacs i aconseguir cistelles fàcils. Per la seua banda, els visitants, van mostrar el seu poder en el joc exterior ia base de triples, van aconseguir 6 en aquest quart, van obrir bretxa en el marcador. Es va arribar al descans amb 35 a 52 per als visitants.

En la volta a la pista, l'actitud dels locals va canviar, es va veure a un altre equip amb molt més espurna i els dos triples inicials els va donar molta moral. Però on es va notar el canvi d'actitud va ser en defensa, molt més intensa, el que va provocar robatoris de pilota i veure un CB Joventut Xàbia llançat a per la remuntada.

Els locals es van ficar en el partit després d'un parcial de 22-4 però una reacció dels visitants que van anotar 6 punts en l'últim minut van deixar el marcador en 59 a 62 al final del tercer quart. Es va entrar en l'últim quart amb tot per decidir.

Les grades del Miguel Buigues van vibrar amb l'espectacle ofert pels seus jugadors i confiaven en la victòria. Després d'un inici esperançador de la cambra, el partit tornava a igualar-se a 64 al minut 33. Però els locals havien gastat molta energia per tornar al partit, i amb una rotació curta de 8 jugadors, les idees en atac van desaparèixer i el cansament va passar factura.

Mentre, els valencians, llançaven la barbaritat de 14 tirs lliures en els últims 5 minuts del partit. Els locals únicament visitaven la línia de tirs lliures per llançar 2. Aquesta diferència va ser clau en el resultat final. Després del parcial final de 8-14, els valencians es van endur el triomf deixant amb la mel als llavis als jugadors del CB Joventut Xàbia.

Durant derrota després de la remuntada de l'equip, però cal destacar contra quin equip es van realitzar els millors minuts de la temporada. L'equip va demostrar el que últimament es veu en els entrenaments, treball i intensitat.