El cadet femení del Joventut Xàbia jugarà la final del Trofeu Federació

13 de juny de 2014 - 12: 02

Gesta l'aconseguida per les noies entrenades per Óscar Majordom a l'aconseguir classificar-se per a la final del Trofeu Federació. Van guanyar contra tot pronòstic al Cap Mar Alacant per 50 a 45.
Les noies d'Óscar Majordom lluitarà pel Trofeu Federació

Des de l'inici de partit es va poder comprovar com les xabiencs no es van arronsar davant la teòrica superioritat dels seus rivals. Amb molta concentració i gran intensitat van guanyar els dos primers períodes per idèntic tempteig, 5-3. Les de Xàbia van dominar el partit en tots dos costats de la pista, però la seua falta d'encert en les entrades a cistella no els va permetre adquirir majors avantatges.

En el tercer quart les visitants van començar a demostrar el seu potencial, i van començar a anotar amb més facilitat, aconseguint empatar el partit a 16. En el quart parcial la igualtat es va apropiar el partit. Les noies d'Óscar Majordom llegaronal descans amb un mínim avantatge de 1 punt, 23-22.

Després del descans les jugadores de Xàbia van entrar a pista amb el peu canviat, i després d'uns mals minuts, els pitjors del partit, les alacantines van aconseguir la seua màxima diferència en el marcador, 27-30.

Ja en el sisè període les verdinegras van tornar a reaccionar, amb una bona defensa i grans sortides al contraatac van aconseguir escurçar les diferències a 1 punt, 33-34, a falta dels 10 minuts finals que decidirien el pas a la final.

I en el moment clau del partit les noies d'Óscar van fer un pas endavant en el seu joc, i amb uns minuts senzillament immillorables, van aconseguir desarborar al seu rival en atac amb un gran joc en equip. L'avantatge del Joventut Xàbia a falta de l'últim quart va ser de nou punts, 45-36.

En l'últim període les jugadores de Cap Mar van intentar demostrar que equip és d'una categoria superior, i amb un parcial de 0-6 van aconseguir ficar-se en el partit a falta de 2 minuts per al final. Però un bon atac i un triple decisiu d'Andrea en l'últim minut, va permetre gaudir d'uns últims segons de tranquil·litat per a les del Joventut, que certificaven la sorpresa de la temporada guanyant a un rival de categoria preferent per 50-45.

Aquesta victòria, sense cap dubte la més important de la temporada, permet a les joves jugadores de Xàbia disputar la final de la Copa Federació matí davant el conjunt del CB. Elx, conjunt que igual que les del Joventut Xàbia, arriba invicte al partit pel títol.