Doble triomf del Club Escacs Xàbia "A" al Campionat comarcal d'escacs disputat a Calp

28 de juliol de 2015 - 15: 30

L'equip del Club Escacs Xàbia "A" va ser el vencedor de la categoria Absoluta del "XXIII Campionat Comarcal d'escacs"Que es va disputar a la Casa de Cultura de Calp.

Rebeca Jiménez davant el tauler

Una cita que va comptar amb la participació de 17 equips de les poblacions de Benissa, Calp, Dénia i Xàbia i l'equip de L'Illa de Benidorm. El Torneig va dividir en dues categories; 8 equips de categoria sub 16 i 9 equips de categoria Absoluta.

En la categoria sub 16 van participar 40 xiquets d'edats compreses entre 6 i 16 anys d'edat i la categoria Absoluta va comptar amb els 36 millors escaquistes de tota la comarca de la Marina Alta.

Els xabiencs amb un equip format per Francisco Morató, Antonio Aguado, Bob Arnot i José Mª Navarro va ser el millor en superar a la classificació al Club Escacs Benissa "A", que va ser segon i l'equip del Club Escacs Calp "A" que va ser el tercer.
En aquesta categoria hi va haver unes grans partides amb jugadors que van demostrar el seu alt nivell, tot i que l'emoció també va ser un altre factor que va estar present. Tots els jugadors van demostrar el seu saber estar i van respectar al màxim als seus adversaris, sempre va prevaler l'esportevitat.

En categoria juvenil el campió va ser el Xàbia "A" compost per joves jugadors. Les joves promeses com Rebeca Jiménez, Antoni Bertomeu, Pablo Aguado i Sebastián Morant, van guanyar sis trobades i només van cedir un empat en una de les trobades, aconseguint 24 punts de 28 punts possibles per taulers. Tota una demostració de la seua força de joc.

El Club L'Illa de Benidorm "A" va finalitzar en segona posició, en tercer lloc va acabar l'equip de L'Illa de Benidorm "B" - En aquestes categories, cal destacar que veure a quaranta xiquets davant els taulers assegura que si se seguix amb aquest treball de pedrera que duen a terme els clubs, el futur dels escacs a la comarca està més que assegurat.

El lliurament dels trofeus va comptar amb la presència de Maria Pilar Cabrera, regidor de cultura de Calp a la qual va acompanyar, Miguel Ángel García, president del Club Escacs Calp que van ser els encarregats de lliurar els guardons.