Cristina Roselló es va penjar una medalla de plata i una altra de bronze en el Nacional de Triatló

04 de juliol de 2019 - 10: 06

la triatleta Cristina Roselló, Pertanyent al Tri Infinity Mostoles, ve de competir i
sumar al seu ampli palmarès dues noves medalles. La de Xàbia es va penjar del seu coll la
medalla de bronze en la modalitat individual, en acabar en quarta posició la prova del Campionat d'Espanya de Triatló per equips de Llarga Distància. La segona classificada en ser de nacionalitat portuguesa no va puntuar.

La prova, celebrada a Salamanca, va van tindre un convidat que va causar estralls, la forta calor, que va obligar a l'organització a avançar la eixida de la prova mitja hora, tot i que els participants haguessin agraït que aquest avançament hagués estat d'una hora.

En el primer segment de natació, Roselló va realitzar un bon paper en eixir en la cinquena posició de l'aigua del riu Tormes, després d'emplenar un traçat de dues voltes de 1.500 metres.

La xabienca va arribar amb moltes ganes d'agafar la bicicleta, per davant tenia 120 quilòmetres per gaudir d'una modalitat on sol marxar molt bé. Els participants van donar 3 voltes a un circuit de 40 quilòmetres. Cristina Roselló va començar a remuntar posicions i es va col·locar en la tercera absoluta.

En tot el segment ciclista va acompanyar un GPS que li van posar els de la Federació Espanyola de Triatló per controlar el drafting. Roselló va completar la distància amb una mitjana de 32,6 km / hi ho va fer en la tercera posició.

Li quedava l'últim tram de cursa a peu per la ribera del riu. La de Xàbia va començar a córrer amb cap, va intentar dosificar al màxim el seu esforç. La primera volta de 11 quilòmetres va anar bé, la segona volta fatal. Va començar a patir dolors estomacals que li van fer parar, els gels que donaven estaven calents, l'aigua dels avituallaments també. Això li va fer perdre la tercera posició i pel seu cap només passava el fet d'abandonar.

La calor era inhumà i la manca de forces s'anava reflectint-hi. "Vaig completar la volta i no podia seguir", Va afirmar la triatleta, però els ànims del seu noi, el presi i alguns companys de l'equip el van ajudar. Va optar per acabar-ho per l'equip i fer els últims 11 km, sumant un total de 33 km, 3 km més del que l'organització havia marcat d'inici.

Cristina Roselló va acabar la prova amb un temps total de 7 hores i 41 minuts, tot i que trigués temps en oblidar el sofriment que li va suposar els durs últims 22 quilòmetres de cursa a peu, on va acusar molt la calor i altes temperatures.

El balanç va ser molt positiu per a la triatleta xabienca que va acabar en la quarta posició absoluta, tot i que va ser medalla de bronze, ja que la portuguesa no comptava per a la classificació final. Per equips, junt a les seues companyes, Ana Caleya i Isabel del Barri, va aconseguir el subcampionat d'Espanya de Triatló de Llarga Distància.

Roselló va tornar a agrair l'esforç i l'ajuda que rep de Matties Bags, Hotel Nou Romà, Rosso Wheels, Boronat Bicicletes i Quiromassatgista Rafa, Nutrixxion i el Raconet. L'esportesta ara prepara la seua pròxima i última cita que serà la Copa d'Espanya de Triatló de Mitja Distància que tindrà lloc el 20 de juliol a la localitat aragonesa de Mequixiquetsa.