El CD Xàbia no va saber aprofitar la superioritat numèrica davant el CD Dénia (2-2)

16 de febrer de 2017 - 07: 55

Un dels partits que els aficionats xabieros esperaven amb ganes era el que enfrontava al seu equip, el CD Xàbia, Enfront del seu més directe rival, el CD Dénia. Aquesta inquietud es va plasmar en el públic que va assistir a un nombre aproximat als 300 al camp municipal de futbol de Xàbia.

La trobada va ser un clàssic en tots els sentits; respecte entre els dos equips, intensitat, expulsió, gols i moviments tàctics. Es va trobar a faltar un poc més de futbol i va destacar, sobretot, per l'enorme esportevitat de totes dues formacions. Sobre el camp ho van donar tot i en acabar es van saludar cordialment.

En l'arrencada del joc, sobre el camp, es va veure a dos equips que es van respectar molt. Estrets marcatges, molta pressió en la línia de creació i poca presència a les àrees.

Al minut 17, en una pilota cantellut dins de l'àrea denier, Àlex Gayà, fa caure a Roberto i l'auxiliar ben situat adverteix al col·legiat. L'àrbitre va assenyalar pena màxima, que va llançar Faye aconseguint el 1 a 0 per al Xàbia. Significar que Faye no va celebrar el gol pel seu passat deniera.

Bona reacció deniera

El CD Dénia va saber reaccionar a aquest cop i poc a poc va començar a manar en el joc. La primera ocasió clara per a ells va arribar en el minut 31 quan Jordi va rematar de cap picat, obligant al porter local, Edu, a lluir-se ficant una mà que va enviar l'esfèrica a córner. La resposta local va arribar set minuts més tard en una ràpida jugada en què Michael va posar una pilota al centre de l'àrea, la rematada de Marc es va estavellar al pal de la porteria de Tonet.

Els visitants es van fer amb el control del joc i en l'últim minut del primer temps, una pilota sense perill va arribar a Gervasio que va rebutjar sense força, l'esfèrica li va caure a Javi qui no s'ho va pensar i va disparar, batent a Edu. El xabiero va celebrar tímidament el tant amb els seus companys. Un gol psicològic que va permetre al CD Dénia entrar en el partit. En temps de prolongació, Àlex Gayà fa caure a Roberto per darrere i el col·legiat li va mostrar la segona cartolina groga, expulsant al defensor groguet. Al descans es va arribar amb empat a un.

Els xabieros tenallats pels nervis

Va començar la segona meitat amb l'equip en superioritat numèrica davant un rival que va modificar el seu esquema tàctic, passant del 4-3-2-1, a un 4-4-1. Les primeres ocasions van ser per als locals amb un xut de Marcos i una rematada de Faye que van ser ben resolts per Tonet.

Al minut 58 després d'una sèrie de rebutjos a l'àrea visitant, la pilota li va arribar a Michael, que va disparar aconseguint batre Tonet. Poc va durar l'alegria als lleons, ja que tres minuts més tard, Javi va executar magistralment un cop franc i des de casa de Thiviers, va sorprendre al porter local, Edu.

A partir d'aquest moment, els locals van desaparèixer del terreny de joc, el CD Dénia amb un jugador menys va controlar millor el joc. Va saber jugar les seues cartes i va frenar amb molta intel·ligència al seu oponent. Amb el pas dels minuts els nervis van tenallar als matalassers als quals li van faltar idees per aprofitar-se de jugar amb un jugador més.

Va ser el CD Dénia qui va poder trencar l'empat després de realitzar Panucci una bona jugada que va culminar amb un xut creuat que va desviar Edu a córner. A la recta final del xoc, tot just hi va haver joc, ja que les continues interrupcions ho va impedir. Va acabar el partit amb empat a dos que no beneficia cap dels dos equips ja que amb prou feines retallen punts amb els equips de la part alta.

Fitxa Tècnica

CD Xàbia: Edu, Hassan, Marc (Dino84 '), Cardona (Mourand 66'), Pau, Michael, Gervasi, Pereira (Ens 84 '), Faye, Roberto i Carrió (Agulló 66').

CD Dénia: Tonet, Cal, Cristian, Jordi, Carlos Ribes, Panucci, Paco, Ferran, Àlex Gayà, Renzo (Céspedes 73 ') i Javi (Espinosa 70').

gols: 1-0 Faye (Penalty) 18 '. 1-1 Javi 45 ', 2-1 Michael 58' i 2-2 Javi 61 '.

àrbitre: Lidón Rocamora, va amonestar amb cartolina groga als locals, Pereira, Carrió, Hassan, Pau, Agulló, Roberto, Michael i el tècnic, Antonio Villaescusa. Va expulsar amb roja a l'auxiliar Dani. Pels visitants van veure groga, Paco, Javi i va expulsar Àlex Gayà per doble groga en el minut 45.