Zoek

Wawrinka was superieur aan David Ferrer in de Estoril-finale (6-1 en 6-4)

Mei 06 van 2013 - 13: 43

De Zwitserse tennisser Stanislas Wawrinka toonde zijn beste versie om de baan in slechts twee sets naar de Javiense te vegen David Ferrer, a priori favoriet, en gekroond kampioen van de Estoril Open.

Wawrinka baseerde zijn overwinning op de kracht van zijn service, die vaak meer dan 200 kilometer per uur, en slaagde erin om duidelijk Ferrer opleggen 6-1 en 6-4 in slechts een uur.

De Zwitser, nummer 16 van de wereld, slaagde erin zijn laatste nederlaag te wreken tegen de tennisspeler van Jávea, in de finale van het toernooi in Buenos Aires dat in februari werd gespeeld.

Ferrer, geplaatst in deze editie van de Estoril Open, had zelfs geen enkel punt van "pauze" in het hele spel, niet in staat om de diensten van een speciaal geïnspireerde Wawrinka af te trekken.

De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor Ferrer. In slechts twintig minuten had de Zwitserse tennisser de eerste vijf wedstrijden gewonnen. De Spanjaard nam in de zesde de lucht en plaatste de 5-1 op het scorebord, maar zijn rivaal vestigde de set bij de eerste gelegenheid op het snelle spoor.

Het beste Spaanse racket van vandaag in de ATP-klasse leek de tweede manche te beginnen met een andere houding toen hij zijn dienst versloeg en zijn tegenstander leeg liet. Wawrinka leverde echter niet een beetje op en bleef onhandelbaar met zijn bediening.

En zo werd de negende wedstrijd bereikt, gelijk aan 4. Ferrer slaagde erin een eerste breekpunt te redden en de "deuce" te forceren, maar eenmaal daar, op het belangrijkste moment, trok de Zwitser de klasse en wist hij vooruit te komen terwijl de javiense Ik kon alleen maar snuiven.

Wawrinka opnieuw weergegeven op te dienen in de laatste wedstrijd en sloot zijn overwinning die leeg de Valencia, die niet in staat was de afgelopen weken hun voorwaarden, die hem hebben geleid tot dit seizoen in het tennis geworden op het circuit met meer overwinningen te tonen (28).