Blunt overwinning van CB junior man Joventut Xàbia tegen CB Guardamar (84-53)

01 maart 2019 - 00: 17

Donkere overwinning voor het juniorenteam van de CI Joventut Xàbia tegen de CB Guardamar del Segura voor het resultaat van 84-53. Triumph die dient om de vierde plaats in het klassement te versterken. Dit betekent dat het bezoekende team slechts vijf spelers had en ondanks dat wisten ze dat ze in de wedstrijd zaten tot de krachten zich bij hen voegden.

De Joventut Xàbia wist dat een belangrijke wedstrijd werd gespeeld toen het speelde tegen een directe rivaal voor de strijd om de vierde plaats. De verdinegros kwamen vanaf het begin heel vastberaden uit voor de overwinning en in een oogwenk plaatsten ze 9-2 in de eerste twee minuten van het spel.

Na een paar lokale omzet en een slechte afsluiting van verdedigende rebounds zorgden de bezoekers voor 12-13. Een laatste aanval van Joventut stond toe dat een deel van 8-0 het einde van het eerste kwartaal bereikte met het resultaat van 20-13.

Het tweede kwartaal begon met de twee teams zeer ontspannen en speelde met lange bezittingen. Vanaf de minuut 6 van dit kwartaal verhoogde de CB Joventut Xàbia de verdedigingsintensiteit opnieuw en drukte in het hele veld. Met goede recoveries en goede mandjes met overgang werd het grootste voordeel van het spel bereikt toen 42-27 daarmee de pauze bereikte.

Na de pauze waren de eerste vijf minuten aan de lokale kant overweldigend met een gedeeltelijke 17-2. Hij sloot het derde kwartaal af met een score van 58-43, waardoor de lokale bevolking niet overmoedig was.

In het laatste kwartaal werd gezien dat de Guardamar niet kon met de intensiteit van de spelers geregisseerd door Jacobo Usabre, hun troepen voldoende vertelden en waren overgeleverd aan een rivaal die volgde met maximale intensiteit. Het eindresultaat van deze kamer was 26-12, waarmee aan het einde van de regulatietijd de score van 84-53 werd bereikt.