Een slecht laatste kwartaal veroordeelde de senioren van de CB Joventut Xàbia in Pego

20 oktober 2016 - 00: 00

De oudere meisjes van CB Joventut Xàbia Ze zullen niet snel zullen vergeten wat er is gebeurd in het paviljoen Ausiàs maart van Pego, waar de 46 om 39 viel tegen de CB Pego.

De green en black hadden de game zeer gecontroleerd tot het laatste deel. De fysieke neergang in de laatste minuten beroofde hen van het behalen van een triomf die ze in de voorgaande drie kwartalen hadden verdiend.

De xabieras startten de wedstrijd erg gericht om het lokale spel te stoppen met een goed defensief werk. Dit werd vergezeld door de goede startscorer van Andrea Valero, wat inhield dat ze haar eerste belangrijke voordeel behaalde met een 0 naar 7. De rode coach sneed het bloeden van zijn team af met een time-out. Bij terugkeer op de baan werden de krachten gelijkgemaakt, hoewel de xabieras het kwartaal afsloten met 5-punten omhoog (8-13).

De tweede set was erg vermakelijk en de twee teams werkten elke aanval heel goed. De verdedigingen waren zeer tolerant en dit vergemakkelijkte het scoren van punten. Met een triple van Andrea Valero op de hoorn kon CB Joventut Xàbia met voordeel naar de rust gaan, 23 naar 25.

Match CB Pego-CB Joventut Xàbia

Nadat ze door de kleedkamers waren gekomen, keerden de twee formaties terug naar de rechtbank. Zodra er succes was in de opnamen, werden veel fouten gemaakt vanwege de extreme neerslag die de spelers van beide teams vertoonden. Het gedeeltelijke van deze tien minuten was erg schaars, 6 tot 7.

De belangrijke notulen van de wedstrijd werden ingevoerd met alles wat beslist moest worden, hoewel het team onder leiding stond van Oscar Butler hij was degene die de leiding had over de score. Pegolinas verhoogde hun verdedigingsintensiteit en slaagde erin de aanval xabiero te stoppen. De lokale bevolking geloofde in het kunnen winnen van de wedstrijd en ze waren superieur in de laatste minuten van de wedstrijd. Aan het einde van de regulatietijd was het de overwinning behaald voor de CB Pego door 46 naar 39.

Voor de zwart en groen moet de nederlaag dienen om verder te gaan, want voor velen van hen is zijn première in de categorie en de marge van verbetering is zeer hoog. Tijdens de week bereiden ze hun volgende spel voor waarin ze als rivaal de CB El Verger zullen hebben, een rivaal die tot dusver geen triomf heeft toegevoegd. Deze wedstrijd wordt zaterdagavond gespeeld op 16 uur in de Het paviljoen van Miguel Buigues.