Werk triomf van de jeugd van Club Handbol Xàbia tegen Villa Blanca Altea (22-16)

Februari 05 van 2019 - 00: 10

Het jeugdteam van Club Handbol Xàbia gewonnen in de tweede etappe gespeeld in de Het paviljoen van Miguel Buigues van Xàbia tot Villa Blanca Altea door 22 naar 16. Al in de eerste etappe, gespeeld in Altea, was de triomf voor de formatie xabiera van 27 naar 32. Bij deze gelegenheid koos trainer xabiero ervoor om minuten te geven aan drie spelers van cadet categorie en dat werd opgemerkt tijdens de wedstrijd.

Het eerste deel, met een geordende verdediging en een zeer geconcentreerde doelverdediger, werd bereikt dat met nog vijf minuten te gaan, die van Altea slechts twee doelpunten hadden gescoord in hun kluisje. Met het doel om alle spelers tijdens het spel te betrekken, waren er tal van veranderingen en kwamen ze tot rust met een korte 9-4.

De tweede helft was meer betwist en met veel kaarten, waaronder rode kaarten en uitzettingen die op een of andere manier het spel bedierven. De superioriteit van de Xabieros was echter altijd voorop. Met zo'n voordeel op het scorebord besloot de lokale coach om spelsituaties te testen voor toekomstige wedstrijden. Er waren spelers die hun gebruikelijke positie veranderden als een rexicotetie voor het volgende seizoen.

Aan het einde van de reguleringsperiode scoorde 22 16, wat een waarheidsgetrouwe weergave was van wat er op de baan te zien was. Die van Xàbia speelden een van hun meest serieuze en ordentelijke wedstrijden in deze campagne.