Zoek

Tweede opeenvolgende triomf van de senioren van CB Joventut Xàbia

Januari 24 van 2020 - 07: 21

Tweede overwinning op rij in deze start van de kampioensfase voor de jonge meisjes van het CB senior team Joventut Xàbia Geregisseerd door Gary Stich en Oscar Butler. De vrouwengroep behaalde de overwinning in deze tweede fase van de comxicotetie en won in hun bezoek aan Calpe met 47 tegen 60.

Het koude spel begon alsof de storm de spelers van beide teams had behandeld. Na zeven minuten spelen was het resultaat 0-1. Geen enkele speler produceerde iets in een aanval, en het spel was niet bijzonder defensief, er was gewoon niemand in het ritme van een wedstrijd. In de laatste twee minuten werden dingen aangemoedigd en bereikten ze het einde van de kamer met 4-7 gunstig voor het groen.

Het tweede kwartaal was meer in lijn met een basketbalwedstrijd, zelfs, het was best leuk en met een goede score van beide teams. Uiteindelijk verschenen de punten op het scorebord. Die van de Joventut domineerden met comfortabele verschillen tussen 6 en 10 punten, maar konden het spel niet breken. Na een goede serie van 15-23 werd de pauze bereikt met een voordeel van 11 punten, 19-30.

Na de pauze dreigden zwart-wit het spel te verlaten, veroordeeld na vertrek tot 15 punten uit elkaar, 19-34. Echter, de typische fouten van gebrek aan concentratie en het niet hebben van dat moordende instinct om te profiteren van de momenten van zwakte van de rivalen, zetten de lokale bevolking terug in het spel, dat ging van 24-41 naar 31-41, in staat om de periode met 12-11 te winnen en het laatste kwartaal levend te bereiken.

In het laatste kwartaal was de overwinning nooit in gevaar voor die van Xàbia, die bij afwezigheid van het krijgen van manden erg intelligent waren om vrije worpen te nemen en toe te voegen vanuit de personeelslijn, met in dit aspect Andrea, die 12/6 scoorde in Een goede serie.

Met het spel onder controle, 43-59 in de 37e minuut, waren de laatste minuten erg rustig en werd de finale bereikt met een overwinning van 47-60 bezoekers.

Met deze overwinning is het team co-leider met 2 overwinningen in dezelfde wedstrijden, op zoek naar de 3e op 25 januari om 17:15 op het circuit van Ondara, bekend team van de 1e fase van de comxicotetie en die sterk verbeterd in de afgelopen maanden, dus het team moet erg gefocust zijn om de overwinning te behalen.