Podium voor Toni Soler en Nizar Lakhlifi in de Volta a Peu naar Beniarbeig

17 oktober 2016 - 17: 37

De atleten, Toni Soler y Nizar Lakhlifi, behorend bij Llebeig Athletics Club Xàbia ze kwamen op het podium in de Volta a Peu naar Beniarbeig. Soler werd tweede in het absolute klassement en de beste in de hoogste categorie. Terwijl Nizar de derde was om de finishlijn te halen en de tweede in de hoogste categorie.

Podium van de senior categorie

Deze populaire race die dient als een voorbereiding voor populaire atleten die geconfronteerd worden met belangrijkere tests was een volledig succes, zowel op het vlak van organisatie als van deelname. De inspanningen van de Club Atletiek Cap i Cua en gemeentehuis Het werd beloond met het grote atletiekfestival dat in de gemeente werd gehouden.

De race werd gelanceerd en vanaf het begin werden de atleten van de club xabiero in de kopgroep geplaatst naast een goede representatie van de Ondara Tri-Esport met Sergi Soler aan het hoofd, de pegolino, Máximo Folqués of de dianense Fran López. Deze atleten openden een gat tussen hen en hun meest directe achtervolgers.

Sergio Torres, winnaar van de Volta a peu a Beniarbeig

De test van een lengte 10.000-meters werd beslist in het laatste deel, toen Sergi Soler een goede verandering van tempo maakte die zijn teamgenoten verraste. Soler was de eerste die de finish passeerde met een tijd van 35: 12. De tweede was de xabiero, Toni Soler die een stempel drukte op 35: 49. Iets verder terug trad Nizar Lakhlifi binnen met een merk van 36: 12.

Bij de vrouwen was de beste de ervaren pegoline-atleet, Carmen Sala, die in een goed moment van vorm bleek te zijn sinds ze heel duidelijk won met een record van 42: 12. De tweede plaats ging naar Almudena Sánchez, die een stempel drukte op 45: 54. De derde die het doel binnendrong was Louise Ambler met een tijd van 46: 12.

Het betekent dat in de tests voor de lagere categorieën ook enkele vertegenwoordigers van de Llebeig Athletics Club van Xàbia Ze wisten op het podium te komen.