Nieuwe triomf: CB junioren Joventut Xàbia voegde hun vijfde opeenvolgende overwinning toe tegen CB Santa Pola (86-57)

13 december 2018 - 13: 04

Vijfde opeenvolgende overwinning voor het team onder leiding van Jacobo Usagre Torres. Deze keer was het tegen CB Santa Pola met het 86-57 scorebord. de Joventut Xàbia speelde een heel goed eerste deel, het beste van wat er in het seizoen gaande was, tot rust komen met een verschil van 24-punten, (55-31), waardoor het spel bijna werd veroordeeld.

Het eerste kwartaal begon met erg nerveuze teams, waar het alleen maar lukte om vrije worpen te scoren; dus de eerste 7-minuten van de wedstrijd waren zeer gelijk met lokaal minimumvoordeel van 12-10. Een time-out, besteld door Jacobo Usagre, veranderde het teken van de schok. Een drukzone in het hele veld, perfect uitkomend, diende om een ​​deel van 12-2 te onderschrijven, het maximale verschil van 12-punten te bereiken en het einde van het eerste kwartaal te bereiken met het resultaat van 24-12.

Het tweede kwartaal begon als de eerste, met de twee teams zeer ontspannen; maar de Joventut, in tegenstelling tot de eerste, zet de batterijen sneller. Met de dringende verdediging, en met de meer actieve statische verdediging, veroorzaakte hij fouten aan zijn rivaal die eindigde in goede tegenaanvallen en goede overgangen.

De Santa Pola varieerde in deze tweede keer, werd geplaatst in zonale verdediging die perfect werd gelezen door de Xabieros, waarbij bijna drie opeenvolgende triples werden behaald die het eindresultaat van het eerste deel 55-31 maakten.

Het tweede deel was veel langzamer dan het eerste, omdat vanaf de eerste minuut van het derde kwartaal het bezoekende team in het gebied werd geplaatst en met lange aanvallen het spel vertraagde. De CB Joventut maakte meer rotaties en dus speelden alle spelers minuten, met een goede verdediging en met geduld in de aanval hield het verschil van 24-punten waardoor het laatste kwart al werd gezien voor de veroordeling, het resultaat van deze kamer was 14- 14.

Het laatste kwartaal, al met alles besloten, ging de Joventut door met zijn spel voor een rivaal die het formulier niet vond om de verschillen te verkleinen. Aan het einde van de wedstrijd was het scorebord van 86 naar 57 een weerspiegeling van de grote superioriteit van de Xabieros op het veld.

Deze zaterdag wordt gevierd in de Het paviljoen van Miguel Buigues el XXXI Memorial Miguel Buigues, de belangrijkste dag van de club en meer emotioneel wachten op de maximale aanwezigheid van het publiek. Het team onder leiding van Jacobo Usagre hoopt door te gaan met de goede run en de zesde opeenvolgende overwinning te behalen.